Tırnaktaki sararma için neler yapabiliriz?

Güncelleme Tarihi:

Tırnaktaki sararma için neler yapabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2015 10:38

Çeşitli nedenlerden dolayı tırnaklar doğal yapısını kaybedip sağlıksız bir görünümüne neden olabiliyor. Oldukça can sıkıcı olan bu durum ellerin bakımsız gözükmesine sebep oluyor. Tırak sararması nedenlerine karşı önlem alarak, ortaya çıkan tırnak sararması doğal ve bitkisel çözümler ile ortadan kaldırabilir, tırnaklar sağlıklı görünüme kavuşabilir.

Haberin Devamı

Tırnaklar yeterli C ve D vitamini almadığı zaman sararır ve sertleşir. Sık sık oje kullanmak ya da çok sık markası değiştirmek, aşırı sigara tüketimi, tırnakları havasız bırakmak veya eldivensiz temizlik maddeleri kullanmak tırnak sararmalarına neden olur.

Tırnaktaki sararma için neler yapabiliriz

Tırnak sararmasının olmaması için yeterli vitaminler alınmalıdır. Sık sık oje kullanıyorsanız eğer doğru markaları tercih etmeli ve kullandığınız markayı çok sık değiştirmemelisiniz. Ayrıca tırnaklara kat kat oje sürülmemeli. Aşırı sigara tüketimi mevcutsa tüketimi en aza indirmelisiniz.

Kış aylarının gelmesiyle eldiven kullanımı sıklaştı. Gün içinde ellerinizi havalandırmakta fayda var. Ayrıca temizlik yaparken temizlik maddelerine çıplak elle dokunulmamalı muhakkak eldiven takılmalıdır. Bitkiler veya bitkisel yağlarla da tırnak sararmasını önlemek mümkün.

Haberin Devamı

Tırnaktaki sararma için neler yapabiliriz

Tırnak sararmasına doğal çözüm

-Limon suyu

-Süt

-Maden suyu

 Bir hafta boyunca her gün tırnaklarınızı limon suyu ile ovalayın. Bir hafta sonunda ise tırnaklarınızı her gün 15 dakika boyunca sütün içinde bekletin. Tırnakları sütün içinde de bir hafta boyunca her gün 15 dakika beklettikten sonra, maden suyu ile tırnaklarınızı yıkayın. Toplamda iki hafta uygulayacağınız bu formül, tırnak sararmasına iyi gelmektedir.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!