Soğuklarda hastalıklardan koruyan meyveler

Güncelleme Tarihi:

Soğuklarda hastalıklardan koruyan meyveler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 14:28

Soğuklarda hastalıklardan koruyan meyvelerle kendinizi koruma altına almaya ve hastalıksız bir kış geçirmeye ne dersiniz. İşte hastalıklardan koruyan meyveler...

Haberin Devamı

Soğuk havalarda bağışıklık sisteminin zayıflaması ile hastalıklara yakalanma riski artmaktadır. Özellikle grip, nezle, soğuk algınlığı, bronşit gibi enfeksiyon hastalıkları soğuklarda en fazla görülen hastalıklar arasında gelmektedir. Hastalıklardan korunmak içinse bağışıklık sistemini kuvvetlendiren meyveler tüketilmektedir. Hastalık evresinde ve öncesnde tüketilen meyveler vcut direncini artırarak hastalık virüslerine karşı vücudun güçsüz düşmesini engelleyecektir. Peki hangi meyveler tüketilmelidir?

Soğuklarda hastalıklardan koruyan meyveler

Hastalıklardan koruyan meyveler

Portakal: C vitamini deposu olan portakal özellikle soğuk havalarda mutlaka tüketilmesi gereken meyvelerin başında geliyor. Portakal; magnezyum, potasyum, kalsiyum bakımından zengin içeriği ile vucudun savunma mekanizmasını güçlendirecektir.

Haberin Devamı

Elma: Lif bakımından zengin olan elma, bağışıklık sistemini güçlendirmekle beraber toksit maddelerin dışkıyla birlikte atılmasını sağlayacaktır.

Kivi: Tropikal meyveler arasında gelen kivi; C vitamini yanında A, B ve E vitamini bakımından zengin bir meyvedir. Meyve çeşitleri arasında besin değeri oldukça yüksek olan kivi özellikle kış aylarında bolca tüketilmelidir.

Nar: Özellikle gribe karşı koruyucu etkileri bulunan ve gribe iyi gelen nar, antioksidan özellikler taşımaktadır. Bunun yanında kanser, kolesterol, kalp hastalıklarına karşı koruyu özelliklere de sahiptir. Enerji verici ve kan yapıcı özellikleri ile birbirinden farklı fonksiyonlara sahip olan narı mutfaklarınızda eksik etmeyin.

Avakado: Faydaları sayamakla bitmeyen avakado, soğuk havalarda hastalıklara karşı vücudun kalkanı olmaktadır. Avakadoyu yemeklerde, salatalarda, meyve kokteyllerinde, süt ve bal ile kullanarak hastalalıklara kaşı önlem alabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!