Sivilceye İyi Gelen Yağlar Nelerdir? Sivilce Lekelerine, Yaralarına Ve İzlerine İyi Gelen Doğal Ve Bitkisel Şeyler

Güncelleme Tarihi:

Sivilceye İyi Gelen Yağlar Nelerdir Sivilce Lekelerine, Yaralarına Ve İzlerine İyi Gelen Doğal Ve Bitkisel Şeyler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:43

Omega-3 yağ asitleri konusunda zengin olan somon ve sardalya gibi deniz ürünleri sivilceye iyi gelen en iyi yıllar arasında bulunur. Ayrıca A, D ve E vitaminleri de bu konuda önemli bir yağ miktarı ortaya çıkarır. Peki, sivilceye iyi gelen yağlar nelerdir? Sivilce lekelerine, yaralarına ve izlerine iyi gelen doğal ve bitkisel şeyler hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Kekik yağı ya da biberiye yağı ile Jojoba yağı gibi özel doğal kaynaklar sivilce konusunda etkilidir. Aynı zamanda kuşburnu ve kadife çiçeği yağı gibi özel kaynaklar da bu konuda ön plana çıkar. Sadece temel noktada sivilce için değil ayrıca sivilce yaraları ve izlerini gidermek konusunda da etkili yöntemlerdir. Fakat bunları bir tavsiye olarak ele almak gerekir. Önemli olan ilk olarak bir Uzman Doktor kontrolünde tedavi uygulanmasıdır.

Sivilceye İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

Bir pamuk kullanmak suretiyle sivilcelerin üzerine dikkatli bir şekilde uygulanacak farklı yağ çeşitleri bulunur. Bu doğal yağ kaynakları sivilce ve izleri ile yaraları önemli oranda gidilir.

- Kekik yağı

- Jojoba yağı

- Biberiye yağı

- Kadife çiçeği

- Kuşburnu yağı

- Bıttım sabunu yağı

Haberin Devamı

- Omega-3 yağ asitleri barındıran deniz ürünleri

Önemli oranda bir yağ miktarı barındıran doğal besin kaynakları, belli bir süre içerisinde sivilce ve izleri ile yaraları ortadan kaldırabilir. Özel karışım ile birlikte kullanılan bu yağ çeşitleri, belirli bir zaman içerisinde düzenli olarak kullanılmalıdır.

Sivilce Lekelerine İyi Gelen Doğal ve Bitkisel Şeyler

Öncelikle kekik gibi olmak üzere bitki özlü birçok yağ sivilce problemine karşı oldukça etkilidir. Aynı zamanda jojoba, biberiye, kuşburnu ve kadife yağı gibi birçok kaynak bu konuda ön plana çıkar. Tabii en önemli kaynaklar içerisinde omega-3 yağ asitlerinin sahip deniz ürünleri gelir. Bunlar tamamen yararlı yağ çeşitlerini barındıran önemli tüketim kaynaklarıdır. Haftada bir ya da iki defa tüketimi sayesinde sivilce lekelerini önemli oranda ortadan kaldırmak mümkündür. Yakın zamanda ise sivilcenin yanı sıra izleri ve yaraları önemli oranda azalır ve yok olabilir. Ayrıca bıttım sabunu gibi doğal temizlik kaynakları da yine içeriğindeki yağ oranı sayesinde sivilce lekelerine karşı etkilidir.

Sivilce Yaralarına İyi Gelen Doğal ve Bitkisel Şeyler

Kadife çiçeği yağı ya da kuşburnu yağı gibi önemli kaynaklar sivilce yaralarına iyi gelir. Özellikle kaşıma ya da zaman içerisinde mikrop kapma gibi durumlar karşısında sivilce yaraları oluşur. Uyarıların içeriğindeki zararlı unsurları dışarı çıkarabilmek için ise önemli doğal ve bitkisel yağlar kullanılır. Kuşburnu yağı, biberiye ve kekik ile beraber jojoba yağı gibi ürünler ön plana çıkar. Deniz ürünleri içeriğinde bulunan omega-3 yağ asitleri sayesinde yine önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Bu konuda somun en önemli deniz ürünlerinden biridir. Tabii limon suyu ya da Aloe vera gibi birçok değişik maske yine sivilce yaraları için etkili bitkisel karışımlardır.

Haberin Devamı

Sivilce İzlerine İyi Gelen Doğal ve Bitkisel Şeyler

Sivilce izlerini ortadan kaldırmak için hem doğal hem de bitkisel pek çok yağ ve benzeri seçenekler bulunur. Örneğin ilk sırada omega-3 yağ asitleri ve kekik yağı öne çıkıyor. Ayrıca vücudun ihtiyacı olan A ve D ile E vitaminleri de bu konuda önemli bir yere sahiptir. Çinko, zerdeçal ve lavanta çayı yine organik kaynaklar arasında bulunur. Polifenol açısından zengin olan yeşil çay da yeni bu konuda ön plana çıkar. Ayrıca yoğurt, peynir ve kefir ile ayran gibi probiyotik zengini ürünler düzenli olarak tüketilir.

 

BAKMADAN GEÇME!