Sinüzite iyi gelen bitkiler nelerdir? Sinüzite iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Sinüzite iyi gelen bitkiler nelerdir Sinüzite iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 16:18

Sinüzite iyi gelen bitkiler içerisinde; papatya, fesleğen, zencefil gibi bitkiler bulunmaktadır. Sinüzite iyi gelen çaylar içerisinde; papatya çayı, zencefil çayı gibi çaylar sıralanabilir. Sinüzite iyi gelen bitki ve çayları hakkında bilgi vermek, okurlara yardımcı olacaktır. İşte, sinüzite iyi gelen bitkiler ve bitki çayları, tarifleri hakkında ayrıntılar

Haberin Devamı

Sinüzit; kafa kemiklerinin arasında bulunan sinüslerin tıkanarak, işlevsellik halini kaybetmesi ile ortaya çıkar. Bununla beraber sinüslerin dolmasıyla beraber bireyde sinüzit varlığıyla karşılaşılır. Bu durum; dünya çapında oldukça yaygın şekilde görülen bir rahatsızlıktır. Sinüzit; bireyde şiddetli göz ve baş ağrısına neden olur. Özellikle de kış mevsiminde ve mevsimler arasında görülür. Sinüzit sorununa sahip olan bireyler; sinüzite iyi gelecek bitkileri araştırmaktadırlar. Sinüzit adına oldukça faydalı bitkilerin bulunduğunu belirtmek mümkündür. Sinüzite iyi gelen bitkilerin çayı da yapılarak, sinüzitin neden olduğu olumsuz etkilerinden arınmak daha kolay olacaktır.

Sinüzite İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Sinüzite iyi gelen bitkiler içerisinde; zerdeçal yer almaktadır. Bu bitki; insan vücuduna yerleşmeye çalışan mikropları temizler. Zerdeçal aynı zamanda iltihapları ortadan kaldırması ile bilinir. Bu yüzden sinüs kanallarını da tedavi eder. Sinüsler içerisinde oluşan iltihaplar adına etkili bir çözüm metodu olan zerdeçal bitkisi, genel olarak baharat şeklinde ve toz olarak satılır.

Sinüzite iyi gelen bitkilerin bir diğeri de papatya bitkisidir. Bir tutam kurutulmuş papatya bitkisi işle buhar banyosu yapılması durumunda, solunum yolunun açılması sağlanır. Sinüzit şikayeti bulunan danışanlar adına papatya bitkisi çok sık önerilir. Sıcak su içerisinde papatya demlenerek, havluyla başı sarıp, papatyanın üzerine kapanarak buharı içe çekilmelidir. Bu şekilde sinüzit tıkanıklığı gidecektir.

Sarımsak; çok sevilmeyen bir bitki olsa da virüs ve bakterileri arındırma konusunda bir numaralı bitki olarak yorumlanabilir. Sarımsağın içeriğinde yer alan bileşenler; virüsleri ve bakterileri yok eden bir bitki türüdür. Yemeklere ilave ederek ya da çiğ bir şekilde tüketerek, baş ağrısı gibi sinüzitin olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkün olabilir.

Zencefil bitkisi; sinüzite iyi gelen en önemli bitkiler içerisinde bulunmaktadır. Bununla beraber zencefil, mikropları öldüren eşsiz bir bitki türüdür. Sinüzit akıntısı ve sinüzit ağrıları gibi olumsuz durumlardan kurtulmak adına zencefil tüketmek gerekir. Zencefili; çay yapıp tüketmek de oldukça önemlidir.

Sinüzite İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Sinüzite iyi gelen bitki çayları ve tarifleri içerisinde öncelikle zencefil çayı yer almalıdır. Zencefil çayı, hem boğaz rahatlatan hem de sinüzitin olumsuz etkilerini ortadan kaldıran bir etkiye sahiptir. Bu yüzden de çok önemli oranda tercih edilir. Bir bardak kaynamış su içerisine ufak şekilde doğranmış bir veya iki adet zencefili eklemek doğru olacaktır. Birkaç dakika demlenen çay, tüketmeye hazır hale gelecektir.

Papatya çayı; sinüzite iyi gelen bitki çayları içerisindedir. Bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş papatya ile bir su bardağı kadar kaynamış suyla demlenecek papatya çayı; üst solunum yolunda var olan enfeksiyonları hafifletecektir. Bunun dışında sinüzitin belirtilerini de oldukça önemli oranda azaltacaktır. Sinüzitin olumsuz etkileri fark edildikten sonra gün içerisinde iki bardak papatya çayı tüketmek faydalı olabilir.

Sinüzite iyi gelebilecek bir diğer bitki çayı ise nane çayıdır. Nanenin içerisinde yer alan mentol; sinüzitin olumsuz etkilerinden kurtulmaya yardımcı olacaktır. Bir tatlı kaşığı kadar kuru nane ile bir bardak sıcak su demlenerek, nane çayı tüketilmelidir. Bu şekilde nane çayı, sinüzitin olumsuz etkilerinden arındıracaktır.

Sinüzite iyi gelen bitki çayları tüketilmeden önce; alanında uzman bir doktora danışmak, bireyin sağlığı açısından fayda sağlayacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!