Saça iyi gelen vitaminler nelerdir? Saça iyi gelen vitaminler hangi besinlerde bulunur?

Güncelleme Tarihi:

Saça iyi gelen vitaminler nelerdir Saça iyi gelen vitaminler hangi besinlerde bulunur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 16:39

Saça iyi gelen vitaminler, saçın daha canlı ve parlak görünüm vermesini sağlar. Bu vitaminlerden bazıları ise, B, C ve omega 3 yağ asitleridir. Bu vitaminler vücuda beslenme yolu ile alınabileceği gibi dışarıdan da alınabilir. Beslenme, tüm vücut sağlığında olduğu gibi saç sağlığında da oldukça önemlidir. Saça iyi gelen vitaminler nelerdir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yeterli ve dengeli beslenmek, saçın daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Besinlerden ve dışarıdan alınan vitaminlerle saçlara canlılık kazandırılabilir ve saçlar güçlendirilebilir.

Saça İyi Gelen Vitaminler Nelerdir?

Besin değeri bakımından çok zengin olan gıdalar tüketerek ve saçlara zarar veren şeker ve tuz gibi besinlerden olabildiğince kaçınarak saçlarınızın parlak, kalın ve güçlü olmasını da sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda, saçlarınızın beyazlama süresini de önemli ölçüde geciktirebilirsiniz. Çünkü besinlerin içinde yer alan mineral, vitamin ve proteinler kan yolu ile saç köklerine kadar ulaşıyor ve saç yapısını koruyup daha da güçlendiriyor. Bu nedenle de mineral, vitamin ve protein bakımından zengin olan besinleri yeteri kadar tüketmiyorsanız, bu alışkanlığınız saçlarınızın kırılgan, kuru ve mat olmasına, dökülmelerine neden olabiliyor. Saça iyi gelen vitaminler arasında A, C, B, Beta kollajen ve amino yağ asitleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Saça İyi Gelen Vitaminler Hangi Besinlerde Bulunur?

Tükettiğimiz besinler hem vücut sağlığımızı hem de saçlarımızın sağlığını doğrudan etkiler. Saçların parlak ve sağlıklı bir şekilde görünmesinin genellikle kozmetik ürünlere bağlı olduğu düşünülse de aslında yediğimiz besinlerle de alakalıdır. Saça iyi gelen besinler ise şunlardır;

Mandalina: Mandalina C vitamini içeriği sayesinde, saç tellerini derinlemesine besleyen kılcal damarları güçlendiren kolajen üretimine de yardımcı oluyor. Aynı zamanda vücutta gerçekleşen demir emilimini artırarak saçı güçlendiriyor. Mandalinada bulunan B vitaminleri de saçın daha hızlı bir şekilde uzamasını sağlıyor ve saç kaybını önemli ölçüde azaltıyor ve beyazlama sürecini önemli ölçüde yavaşlatıyor. Sağlıklı saçlar için her gün 2-3 tane küçük boy mandalina tüketmeniz gerekir.

Somon: Somon, sağlıklı omega-3 yağ asitleri bakımından zengin bir içeriğe sahip olan balık türüdür. Vücudumuz bu sağlıklı yağları ise, kendi üretemediği için yiyecek ya da takviyelerden bol miktarda almanız gerekir. Omega 3 yağları sayesinde saçlar çok daha parlak ve canlı görünüyor. Haftada ise, 2 defa somon balığı tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yoğurt: Yoğurt, B5 vitamini şeklinde tanımlanan, pantotenik asitleri de içeriyor. Bu vitamin sayesinde saç dökülmesi ve saç incelmesi problemlerini de önlüyor. B5 vitamini ise, saç derisindeki kan akımını önemli ölçüde hızlandırarak saç derisini de koruyucu bir yapıya sahiptir. Günde 2 kase kadar yoğurt tüketmeniz gerekir.

Havuç: Havuç, Beta karoten yani A vitamini bakımından zengin bir besin türüdür. Vücut tarafından sebum yapmak için de A vitamini gerekir. Sebum tüylerimizin meydana getirdiği sağlıklı bir kafa derisi ve yağlı bir madde için de doğal bir bakım sağlıyor. Sebum olmadan kuru ve kepekli saç sorunu yaşanabiliyor. Bu nedenle de A vitamini bakımından zengin olan havucu kış aylarında salatalarınızdan eksik etmemeniz gerekir.

Haberin Devamı

Yumurta: Vücutta görülen biyotin eksikliği, saç kırılmalarına yol açıyor. Saç derisinde kepeklenme meydana geliyor. Yumurtada oldukça yüksek miktarda biyotin yer alıyor. Biyotin ise, suda çözünebilen bir B vitaminidir. Yumurta, çok iyi bir protein kaynağıdır. Bu sayede protein yapısında bulunan saçı besliyor ve sağlığını koruyor. Her gün 1 adet yumurta tüketebilirsiniz.

Tarçın: Vücutta kan dolaşımının artırması sayesinde saç köklerine besin ve oksijen taşınmasına önemli bir katkıda bulunuyor. Bu etkisi ile saç köklerini de önemli ölçüde güçlendiriyor ve bakım yapıyor.

BAKMADAN GEÇME!