Saç Egzaması Bulaşıcı Mı? Saç Derisinde Oluşan Egzama Başkasına Geçer Mi

Güncelleme Tarihi:

Saç Egzaması Bulaşıcı Mı Saç Derisinde Oluşan Egzama Başkasına Geçer Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:46

Saçın farklı bölgelerinde meydana gelen saç egzaması bir cilt rahatsızlığı olarak öne çıkar. Tıp dilinde ismi ise seboreik olarak bilinir. Bu rahatsızlığın bulaşıcı olup olmadığı ise merak edilen konular içerisinde bulunuyor. Peki, saç egzaması bulaşıcı mı? Saç derisinde oluşan egzama başkasına geçer mi tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Saç köklerinde kepek biçiminde dökülmelere neden olan cilt rahatsızlığı saç egzaması olarak bilinir. Halk arasında saç egzaması olarak bilinmesi ile beraber, gerçekte ise seboreik ismi ile bilinir. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlü olmaması ile beraber ortaya çıkan bir sorundur. Aynı zamanda bulaşıcı olup olmadığı da yine yaygın merak edilen konular içerisinde geliyor.

  Saç Egzaması Bulaşıcı mı?

  Saç köklerinde kepek oluşumu ile beraber meydana gelen cilt hastalıkları içerisinde saç egzaması yer almaktadır. Rahatsız edici bir durum olması ile beraber günlük yaşama da olumsuz yönde etkiler. Ancak saç egzamasından herhangi bir şekilde bulaşıcı olmadığını ifade etmek mümkün. Sadece ilgili kişi üzerinden sorun yaratan ve dökülmeler ile beraber ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Diğer yandan hem yetişkinler hem de çocuklar da meydana gelen bir sorundur. Cilt bariyerindeki nem oluşumuna sebep olan durumlar ve mikrobik birtakım rahatsızlıklar ile beraber bu sorun ortaya çıkar. Ancak kişiden kişiye herhangi bir biçimde bulaşmaz.

Haberin Devamı

  Saç Derisinde Oluşan Egzama Başkasına Geçer mi? 

 Saç köklerinde ve derisinde meydana gelmesi ile beraber ortaya çıkan egzama, ciddi anlamda kepek oluşturur. Zaman içerisinde bu durum daha fazla artış göstermesiyle birlikte dökülmelere de neden olabilir. O yüzden böylesi rahatsızlığı karşısında mutlaka uzman bir doktora görünmek en önemli durumlar içerisinde gelir. Aynı zamanda bu hastalığın yani saç derisinde oluşan egzamanın başkasına geçip geçmediği merak edilen konulardan biridir. Bu doğrultuda bulaşıcı olmayan deri hastalıkları içerisinde geldiğini söylemek mümkündür. Yani insanın insanı bulaşmayan bir egzama türüdür. 

 Saç Egzaması Tedavisi 

 Saç egzaması yaşayan kişilerin tedavi olabilmesi için öncelikle bir doktora başvurması gerekir. Bu doğrultuda yapılan tetkik ve teşhis ile birlikte tedavi yöntemleri ele alınır. Günümüzde bu rahatsızlığa karşı saç derisi üzerinden bir takım tedavi yöntemleri uygulanır. Aynı zamanda bitkisel bazı çözümlerin de bulunduğunu ifade etmek mümkün. Özel olarak uygulanan bitkisel çözümler sayesinde, saç egzamasının azaldığı ya da tamamen ortadan kalktığı biliniyor. Genel çerçevede ise saç egzaması bulaşıcı olmadığına, sadece ilgili kişiyi rahatsız ettiğini söylemek gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!