Arı ekmeğinin faydaları neler? Arı ekmeği (perga)nedir?

Güncelleme Tarihi:

Arı ekmeğinin faydaları neler Arı ekmeği (perga)nedir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2019 11:53

Anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon gibi hastalıklar üzerinden olumlu etkileri olduğu bilinen perga (arı ekmeği) son yıllarda popüler besinler haline geldi. Doğal bir vitamin ve mineral deposu olan arı ekmeğinin faydalarını internette merak konusu oldu. Peki, arı ekmeğinin faydaları neler? Arı ekmeği (perga)nedir? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Perga yaygın olarak bilinen adıyla arı ekmeği, son dönemin popüler besinlerinden biri haline geldi ancak hala bilmeyeni çok fazla. Peki, arı ekmeği nedir, faydaları neler? İşte, uzmanlar tarafından son yıllarda ön plana çıkarılan arı ekmeği hakkında detayları

Arı ekmeği, işçi arıların yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş, belirli bir süre sonunda olgunlaşmış halidir. Polenin bal ile mayalanması ile ortaya çıkan arı ekmeği, doğal bir vitamin ve mineral deposu olarak sentetik vitaminlere doğal bir alternatif oluşturur.

Arı ekmeği faydaları

Bilimsel çalışmalar arı ekmeğinin ülseratif kolit, anemi (kansızlık), karaciğer hasarı, depresyon üzerine olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. 

Haberin Devamı

Antiseptik ve mikrop öldürücü özelliği bulunan arı ekmeği, kanamalı diş eti tedavisi için de önerilir. Üreme hormonlarına katkısı ile erkeklerin cinsel yaşamını geliştirmede katkı sağlar.

İçeriği yüksek olan asetil-kolin ile tansiyonu dengeleyen arı ekmeği kronik kabızlık tedavilerinde yardımcı olur.

Pergada polenden farklı olarak, bol miktarda K vitamini ve 6 kat daha fazla laktik asit içerir. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!