Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: İnatçı yağlanmalardan ‘liposuction’ ile kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: İnatçı yağlanmalardan  ‘liposuction’ ile kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2023 07:51

Stresli çalışma hayatı ve her geçen gün artan “fast-food” beslenme şekli kilo alımı ve yağlanmanın başlıca sebebi. Bu inatçı yağlar en çok bel bölgesi, göbek çevresi ve basenlerde birikiyor.

Haberin Devamı

Maalesef diyet ve spora da dirençli olduklarından, onlardan kurtulmak çok zor. Bu inatçı yağlanmadan kolayca kurtulmanın yolu mevcut. Vücuttan yağ alma olarak tanımlanan “liposuction” ile hızlıca, istediğiniz vücut hatlarına ulaşabilirsiniz.

Spor ve diyet her zaman önemli ama yeterli değil

Bu bölgedeki yağlar farklı özellikler içeriyor. Spor ve diyete dirençli oluyorlar. Düzenli de yapılmazsa kurtulmak zor. Ancak liposuction ile hızlı, acısız ve uzun süreli olarak bu yağlardan kurtulmak mümkün olabilir.
Bu bölgedeki yağlanmalar maalesef hem kadınların hem de erkeklerin büyük sorunu. Kadınlar fit vücut kıvrımı, ince bel ve daha sportif bir vücut istiyor. Uygun hastalar için liposuction ile vücut şekillendirme, bir heykeltıraş gibi fazla yağlanmaları tıraşlama en doğru yöntem.

Haberin Devamı

Süreç nasıl işliyor

Çoğu hastada olduğu gibi bel ve sırt simitleriniz varsa, basenlerinizden şikayetçiyseniz ve göbeğinizin kalın olduğunu düşünüyorsanız, liposuction iyi bir alternatif olabilir.
Ama planlama önemli.
Kesi dahi yapmadan sadece kanül girişini sağlayan ince deliklerden işlemler yapılır ve hızlıca normal hayata dönebilirsiniz.
Genellikle hastanede bir gün yatmak yeterli olabilir. Tabii ki işlem sonrası 4-6 hafta süreyle kullanacak işleme uygun özel korseler de olacaktır. İşlem sonrası devamlı ama kıvrandırıcı olmayan, sadece hareket halinde hissedeceğiniz bir ağrı olabilir.
Bu ağrıyı spor sonrası yaşanan hamlık ağrısı olarak da tanımlayabiliriz.

Liposuction çeşitleri var mı?

Günümüzde yağ alma işlemi için birçok teknik ve cihaz mevcut. Bunları klasik, enerji bazlı ve ultrason destekli olarak sıralayabiliriz. Vaser ve lazer yöntemleri yaygın olarak bilinen isimleri. Yeni cihazlarla daha sıkı bir cilt elde etmek, daha az morluk ve şişlik mümkün. Ancak hangi cihaz ve yöntemin kullanılacağı hastaların ihtiyacına göre değişir. Her zaman olduğu gibi detaylı muayene ve plan çok önemli! Yöntem ve cihaz seçiminde cilt kalitesi, liposuction’ın bölgesi, işlemin amacı gibi önemli konuları mutlaka doktorunuzla konuşmalısınız.
Kulaktan duyma yöntemler yerine bir uzmana danışmalısınız.

Haberin Devamı

Konfor haricinde çok önemli faydası

Hem kadın hem de erkeklerde bel çevresinin artması şeker hastalığının da öncüsü olan “metabolik sendrom” için büyük risk faktörüdür. Bu bölgedeki inatçı yağlardan liposuction ile kurtulmak, riskin azaltılması mümkün olabilir

Ve sonuç

Hastalar için doğru cihaz ve yöntemi seçmek, eğer gerekiyorsa cilt sıkılaştırma yöntemlerinden faydalanmak, güvenli cerrahi işlem için tüm önlemleri almak, başarılı sonuç için operasyonda doğru pozisyonları vermek, doğru şekil ve ebatta kanül seçmek, doğru yağ katmanından yağ almak ve tüm bu işlemleri itinayla uygulamak gibi birçok parametre mevcuttur.
O yüzden tüm bu işlemler için çok dikkatli davranın.
Bakınlık onaylı yerleri tercih edin. İşlemi yapacak doktoru iyi araştırın.
Ve işlemin yapılacağı muayenehanenin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol edin.

Haberin Devamı

Cilt sıkılaştırma

Ayrıca günümüzde liposuction ile aynı esnada cilt sıkılaştırma yöntemlerini de kullanmak popüler. Bu yöntemler artık çoğu hasta için kullanılıyor. Cilt sıkılaştırma yöntemleri için tabii ki farklı cihazlar var. Ancak aynı minik kesilerden tüm liposakşın alanına uygulanabilir. Böylece çok daha sıkı cilt ve vücut hatları elde edilir.

Doğru plan, doğru yöntem

Liposuction ve cilt sıkılaştırma yöntemleri için fazla cihaz ve kombinasyon mevcut. Hangi yöntemin ve hangi kombinasyonun etkili ve başarılı olacağını kestirmek önemli. Bu noktada vücut değerlendirmesi ve deneyimin rolü büyük. Tüm hastalara önerim hekim olmayan kişilerin önerilerine göre yol çizmeyin. Deneyimli cerrahları ve bakanlık sertifikalı yerleri seçin.

Tüm vücut

Haberin Devamı

Bilinenin aksine liposuction vücudumuzda yağ olan her yere uygulanabilir. En çok bel, karın ve basen için kullanılsa da gıdı bölgesinde gıdıyı inceltmek daha keskin boyun hatları oluşturmak için, diz içinde oluşan deformiteler için, kol ve bacaklardaki aşırı yağlanmalar için de kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME!