Mobil Göz Kliniği Yozgat'ta

Güncelleme Tarihi:

Mobil Göz Kliniği Yozgatta
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 12:25

Dünya Göz Hastanesi tarafından 3 yıl önce uygulamaya konulan “Göz Göze Projesi” kapsamında, 65 ilde 250 bin kişinin göz muayenesinin yapıldığı bildirildi.

Proje kapsamında yurdu dolaşıp, ücretsiz göz muayenesini yapan mobil göz kliniği, Yozgat'a geldi.

Yozgat Cumhuriyet Alanı'na park eden mobil göz kliniğinde, 4 gün süreyle yaklaşık 600 vatandaşın göz muayenesinin yapılması hedeflendi.
Dünya Göz Hastanesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Sorumlusu Selçuk Eken, projenin 3 yıldır devam ettiğini belirterek, “Proje kapsamında 65 ili gezdik, 250 bin hastayı muayene ettik” dedi.

Eken, yaptıkları muayeneler sonucunda gerek duyulması halinde ameliyat yapıp, ilaç, gözlük dağıttıklarını, bunlar için de ücret almadıklarını belirterek, “Bu kampanya ile ulaşılmayana ulaşıp, insanlarımızın göz ile ilgili sağlık sorunlarının çözümlenmesine yardımcı olmaktır. Bu amaçla il il dolaşıyoruz. Bugün de Yozgat'tayız” diye konuştu.

Eken, Uz. Dr. Özlem Balcı, Sağlık Memuru Hüseyin Erkut, Optisyen Serkan Polatcan, Lojistik Destek Sorumlusu Tufan Mutlu'dan oluşan ekibin, 4 gün süreyle Yozgatlıların ücretsiz göz muayenesini yapacağını, 600 vatandaşın göz muayenesini yapmayı hedeflediklerini, ancak bu sayının çok üzerine çıkabileceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!