'İçiyorsam sebebi var'

Güncelleme Tarihi:

İçiyorsam sebebi var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 00:00

İngiltere’de yapılan bir araştırma, bir genin alkol tüketimiyle bağlantılı olabileceğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Başkent Londra’da bulunan King’s College London Üniversitesi’ne göre vücudunda RASGRF-2 adlı gen bulunan kişiler alkol tüketimine diğerlerine göre daha yatkın. Bu gene sahip olmayan kişiler ise alkole karşı daha az istek duyuyor. Araştırmaya göre bu gen alkol alınması durumunda, mutluluk sağlayan dopamin hormonunun salgılanmasını artırıyor.

 

ABD'de yapılan araştırmada her 6 kişiden birinin alkol problemi var. 2009 yılında yaşları 12 ile 20 arasında değişen 10.4 milyon insan, alkolizm merkezine birkaç yudumdan fazlasını içtiklerini itiraf etti. 15 yaşındaki gençlerin yüzde 70'inin ise en az 1 kadeh bir şeyler içtikleri ortaya çıktı.


ABD'de içki yasağı olan 21 yaşın altındaki, 190 bin kişi bir yılda alkole bağlı kazalarla acil servise başvurdu. 21 yaşın altındaki beş bin insan ise her yıl alkol sebebiyle trafik kazası, cinayet, intihar, alkol koması ve düşmek, yanmak gibi kazalar yüzünden hayatını kaybediyor. Uzmanlar alkol bağımlılığı için risk faktörlerinin belirlenmesinin bağımlılığı önleme ve tedavide etkili olacağını belirtiyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!