Hayalim Arif Sağ ile çalmak

Güncelleme Tarihi:

Hayalim Arif Sağ ile çalmak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 00:00

Antalya'da lösemili 9 yaşındaki Anıl Düver, tedavi için kaldığı hastanede en fazla ihtiyaç duyduğu morali, çok sevdiği sazını çalarak buluyor.

Haberin Devamı

Antalya'da mobilyacılık yapan Murat ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan Derya Düver'in 9 yaşındaki çocukları ilköğretim 2'nci sınıf öğrencisi Anıl Düver, yaklaşık 1 ay önce kulağının arkasındaki yara ve iltihaplanmalar nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde muayene oldu.


Yapılan testlerde lösemi hastası olduğu tespit edilen küçük Anıl'ın hastalığının ilerleme sürecini görmek için ilk etapta 4 ay süreyle hastanede kalmasına karar verildi. Doktorlar, Anıl'ın iyileşmesinde moralinin her zaman yüksek olmasının önemli rol oynayacağını söyledi.


Hastalığa yakalanmadan önce 1 sene saz kursuna giden Düver, tedavi sürecinde en fazla ihtiyaç duyduğu morali sazında buldu. Hastane odasında sazını bir an olsun elinden düşürmeyen Anıl, sazıyla kendisinin yanı sıra oda arkadaşı lösemili çocuklara da moral veriyor.

 

Haberin Devamı

İYİLEŞİP BEŞİKTAŞ MAÇINA GİTMEK İSTİYOR

 

Hastanede kaldığı sürece her gün yeni bir türkü çalmayı öğrendiğini anlatan Anıl Düver, “En büyük hayalim bir gün Arif Sağ ile saz çalmak. O'nu çok seviyorum. Hastanede saz konusunda her gün kendimi geliştiriyorum. Umarım bir gün bu hayalim gerçek olur” dedi.


İyileşip hastaneden taburcu olduktan sonra Beşiktaş maçına gitmek istediğini dile getiren küçük Anıl, çok sevdiği Kartal'ına kavuşmak için bir an önce iyileşmek istediğini söyledi.


Anne Derya Düver ise zor günler yaşadıklarını vurgulayarak, oğlunun yaşam dolu olduğunu dile getirdi. 4 aylık sürecin ardından yapılacak tetkikler sonucunda oğlunun ilik nakli olup olmayacağının belirleneceğini belirten Düver, oğlunun iyileşeceğine ve hayallerini gerçekleştireceğine inandığını vurguladı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alphan Küpesiz de lösemili çocuklarda moralin çok önemli olduğunu vurguladı.


Lösemili çocukların moralini üst seviyede tutmak için çeşitli sosyal faaliyetlere yönlendirdiklerini işaret eden Küpesiz, “Anıl da sazıyla, sözüyle zaman geçiriyor. Bu durum bizi çok mutlu ediyor. Lösemili hastaların bu tür etkinlikler yapması çok önemli. Anıl, arkadaşlarına da örnek oluyor” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!