Haşlanmış patates suyunun saça ve cilde faydaları nelerdir? Ne işe yarar? Bitkilere ve çiçeklere iyi gelir mi?

Güncelleme Tarihi:

Haşlanmış patates suyunun saça ve cilde faydaları nelerdir Ne işe yarar Bitkilere ve çiçeklere iyi gelir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 16:37

Haşlanmış patates suyunun içerisinde birçok faydalı madensel tuzlar ile çeşitli vitaminlerde bulunmaktadır. Patates suyunun insan sağlığı açısından çeşitli faydaları vardır. Özellikle içeriğinde bulunan antienflamatuar özelliği nedeniyle iltihapları yok edici bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda da eklemlerdeki ağrıyı da geçirdiği bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Haşlanmış patates suyunun birçok faydası olmasına rağmen fazla bilinmemesi nedeniyle kullanılmadığını söylemek mümkündür. Patateste yüksek oranda lif bulunmaktadır. Patatesin haşlanmasıyla birlikte patateste bulunan B, B1, B6, K, C, P vitaminleriyle birlikte demir, sodyum, bakır ve manganez gibi madenlerinde suyuna geçtiği söylenebilir.

Haşlanmış Patates Suyunun Saça ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Patateslerin haşlanmasından sonra kalan suyun hem cilt için hem de saç için birçok fayda sağladığını söylemek mümkündür. İçerisinde bulunan antienflamatuar bileşikler sayesinde vücut ağrılarının giderilmesinde oldukça faydalıdır. Özellikle sırt, bel ve eklem ağrılarının tedavi edilmesi için haşlanmış patates suyunun kullanılabileceği bilinmektedir.

Haşlanmış patates suyunun cilt üzerinde de bilinen birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Patatesin içerisinde bulunan nişasta ve mineraller de cilt sağlığı için oldukça faydalı olduğunun bir göstergesi niteliğindedir. Patates suyu saça ve cilde doğrudan uygulanabileceği gibi aynı zamanda hazırlanan maskelerin içerisine de katılarak kullanılabilmektedir.

Cildi gençleştiren ve güzelleştiren bir etkiye sahip olan patates suyunun ciltte bulunan lekeleri de giderici bir özellikte olduğu söylenebilir. Patates suyunun ciltte bulunan sivilcelerin geçirilmesi için de kullanıldığı bilinmektedir. Ciltte bulunan sivilce izlerinin de geçmesine fayda sağladığı bilinmektedir.

Haşlanmış Patates Suyu Ne İşe Yarar?

Haşlanmış patates suyunun vücut için bilinen farklı faydaları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Zayıflamak için diyet yapan kişiler tarafından haşlanmış patates suyu tüketilmesi durumunda zayıflamaya yardımcı bir besin olma özelliğine sahiptir.

Patates suyunun içerisinde bulunan folik asit ve demir sayesinde kan hücrelerinin üretimine katkı sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde ise kansızlığı karşı oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Karaciğer ve safranın temizlenmesinde de faydalıdır.

Böbreklerde ve idrar yolunda taş oluşumunu da engelleyici bir özelliğe sahiptir.

Haberin Devamı

İçeriğinde bulunan yüksek potasyum nedeniyle yüksek tansiyonu dengeleyici bir özelliğe sahiptir.

Mide yanmasına karşı iyi gelmektedir.

Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir.

Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.

Kanda ürik asit düzeyinin yüksek çıkması durumunda ise dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Bu yönüyle ise gut hastalığına karşı iyi geldiği söylenebilir.

Bitkilere ve Çiçeklere İyi Gelir mi?

Haşlanmış patates suyunun içerisinde besleyici mineral ve vitaminlerin bulunmasına bağlı olarak çiçeklerin sulanmasında da kullanılmaktadır. Ancak patates suyunun bitkiler ve çiçekler için kullanılmasının tavsiye edilmediği söylenebilir. Bitkilerin sulanmasında patates suyunun kullanılması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Kullanılması durumunda ise bitkilere yarardan çok zarar verdiğini söylemek mümkün olmaktadır.

Bitkilerin sulanmasında kullanılan patates suyunun özellikle toprak karışımında bir soruna yol açtığı görülmektedir. Haşlanmış patates suyunun içerisinde tuz bulunması ise bitkiler ve çiçekler için oldukça zararlı olmaktadır. Sulama işleminde patates suyu kullanılması bitkilere iyi gelmemektedir.

Bitki ve çiçek sulamasında kullanılan patates suyunun saksıda bulunan toprakta mantar, sineklenme ve toprak yüzeyinde küflenme gibi sorunlara sebep olacağı bilinmektedir. Bu nedenle sulama işlemleri için sebze sularının kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Sebze sularının özellikle saksı bitkilerinde kullanılmasının zararlı etkilerinden söz edilmektedir. Ancak bahçede karışık bir ekosistem bulunması durumunda dikkatli bir şekilde belirli aralıklarla kullanılması söz konusu olabilmektedir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!