Haşlanmış, Konserve, Soslu Ve Kavrulmuş Mısır Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı? Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Haşlanmış, Konserve, Soslu Ve Kavrulmuş Mısır Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:51

Herkesin zevkle ve çok severek tükettiği ürünler bulunmaktadır. Bunlardan biriside mısırdır. Tabi mısırın birçok farklı türü olduğu da bilinmektedir. Asıl merak edilen ise mısırın çeşitlerinin yaptığı etkilerdir. Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır gaz ile şişkinlik yapar mı? Yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Mısırın birçok farklı çeşidi olduğu için insanlar bu ürünü tüketmeyi çok sevmektedirler. Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. 

 Mısır Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur. 

 Yetişkinler en çok haşlanmış ve konserve mısır tüketirler. Ancak bu ürünlerde mısırın bir çeşidi olduğu için gaz yapabilir. Bunun yanında kavrulmuş mısırında gaz yapma olasılığı oldukça çoktur. Soslu mısır ise hem mısırdan dolayı hem de içerisindeki soslardan dolayı sıkıntı yaşamanıza yol açabilir. Şişkinlik ve gaz oluşmaması için mısırı belirli bir seviyede tüketmek en doğrusudur. 

Haberin Devamı

Mısır Midede Şişkinlik Yapar mı?

  Mısır, karbonhidrat ve nişasta içeren bir besindir. Özellikle soslu ve haşlanmış mısır yiyen kişiler bunun üzerine hemen su içerler. Ancak bu durum midede şişkinlik olmasına neden olmaktadır. Bunun yanında uzun süre bekletilen haşlanmış mısırda midede şişkinlik yapma etkisi göstermektedir. 

 Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır yerken bu yiyeceklerin midede şişkinlik yapma ihtimalini düşünmek gerekir. Bunun için mısır ve çeşitlerini kararında tüketmek daha doğrudur. Aşırı mısır tüketimi midede şişkinlik yaratır. Ayrıca aşırı tüketim sonucunda çeşitli sindirim sorunları da görülebilir. 

Mısır Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Yeni doğum yapmış kişiler gaz yapan ürünlerden bir süre uzak durmalıdır. Bunlar arasında mısırda yer almaktadır. Özellikle emzirirken bebeklerde gaz olmaması için mısır tüketimini sınırlı tutmakta fayda vardır. 

 Konserve, soslu ve kavrulmuş mısır emzirme döneminde bebeklerde gaz yapabilir. Aynı şekilde haşlanmış mısırda bu dönemde dikkat edilmesi gereken bir yiyecek olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Mısır Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Hamilelikte tüketilmesi sakıncalı olan besinler bulunmaktadır. Bu besinlerin birçoğu gaz yapma ihtimali olan besinlerdir. Mısırında gaz yapma ihtimali bulunmaktadır. Bundan dolayı mısırı hamilelikte tüketmek isteyenlerin dikkatli olmaları gerekir.

Haberin Devamı

  Özellikle haşlanmış ve soslu mısır daha çok gaz yapan mısır çeşitleridir. Bunun yanında kavrulmuş ve konserve olan mısırda hamilelikte gaz yapmaya zemin hazırlamaktadır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!