Genç anne olmak ya da olmamak

Güncelleme Tarihi:

Genç anne olmak ya da olmamak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 15:05

Geçmiş yıllarda annelik, genellikle erken yaşta olunurdu. Ancak günümüzde kadının toplumda ki yerinin değişmesi, sosyo-ekonomik durumu ve yapılan evlilikler geç yaşta anne olmanın nedenleri arasında sayılabilir. Kadın doğum uzmanları anne olmak için en ideal yaşın 20 – 30 yaş arasında olduğunu belirtiyorlar.

Haberin Devamı

İDEAL ANNE OLMA YAŞI NEDİR ?

Kadının doğası gereği doğurganlığın en yüksek olduğu dönem 20-30 yaş aralığıdır. Tıbbi açıdan bakıldığında da hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu,  kadın sağlığı açısından en rahat ve gebelik komplikasyonları açısından da en az riskli dönemlerdir. Fakat uzmanlar anne olma konusunda önemli olanın yaş değil olgunluk olduğunu söylüyorlar. Bu anlamda da ideal anne olma yaşı da kişiden kişiye ve hatta karakterden karaktere değişebilir. 

Genç anne olmak ya da olmamak

ERKEN ANNELİĞİN AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI

Genç yaşta anne olmanın kadınlar üzerindeki devavantajı  deneyimleri ve hayat tecrübeleri yerinde olmadığı için yaşamla daha çok mücadele etmeleri gerekir. Ayrıca genç bir kadın vücudunda birçok hormonal ve duygusal değişim söz konusu.

Haberin Devamı

Öte yandan erken yaşta anne olmanın avantajlarından biri o yaşlarda ki kadının enerji düzeyinin yüksek ve sürekli hareketli olması. Yaşı dolasıyla ileride çocuğuyla daha rahat ve arkadaş gibi anlaşabilmesi de avantajları arasındadır.

Genç anne olmak ya da olmamak

İLERLEYEN YAŞLARDA ANNE OLMAK

İleri yaşlarda anne olmanın olumsuz yanı alışılmış bir yaşam tarzı sürerken bir bebeğin yerleşmiş düzeni bozmasıyla hem anne hem da babanın zorluk çekmesine sebep oluyor. Ayrıca geç yaşlarda doğum yapan kadınlar daha az kaliteli ve güçsüz yumurtalara hamile kalabiliyorlar.

Genç anne olmak ya da olmamak

ANNE OLMAYA HAZIR MISINIZ?

Bir kadının anne olmadan önce hem ekonomik hem de psikolojik açıdan hazır olması çok önemlidir. Fakat sağlıklı bir bebek doğurabilmek için kadının fizyolojik olarak önemi de unutulmamalıdır. Dolayısıyla belki çok erken yaşlarda değil, ama mümkün olduğunca geç kalmadan da bebek sahibi olmak doğru bir davranış olacaktır.

Haberin Devamı

Genç anne olmak ya da olmamak

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!