Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı: Vücut şekillendirme ameliyatlarına ilgi büyük

Güncelleme Tarihi:

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur yazdı: Vücut şekillendirme  ameliyatlarına ilgi büyük
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2023 07:00

Kadınlar için estetik plastik cerrahi, kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olan bir alan olarak ön plana çıkıyor. Vücut şekillendirme ameliyatları, özellikle son yıllarda büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Bunların en başında ise; Kim Kardashian gibi ünlülerle birlikte popüler hale gelen Brezilya poposu estetiği BBL yani Brazilian Butt Lift geliyor.
BBL, vücudun başka bir bölgesinden alınan yağın popo bölgesine enjekte edilmesini içeren bir prosedür.
Bu sayede daha dolgun, kalkık ve estetik bir popo elde etmek mümkün oluyor.
BBL, “Total Body” denilen yöntemle birlikte uygulandığında kişinin tüm vücut hatlarının dengeli ve estetik bir görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.
Total Body, hızlı kilo alıp verme ve yaşın ilerlemesiyle beraber vücutta form kayıpları ve deformasyonların iyileştirilmesi için yapılıyor. Yöntem genel olarak farklı vücut şekillendirme tekniklerinin kombinasyonu olarak görülüyor. Vücudun tek bir bölgesi yerine, tüm vücuda odaklanan bir vücut şekillendirme ile başarılı sonuçlar elde ediliyor.

Haberin Devamı

Daha dik, genç ve diri

Genç, orta yaşlı veya yaşlı her kadın bu işlemlere sıcak bakıyor. Çünkü kıvrımlı bir bel bölgesi, çıkık bir popo hattı, yuvarlak bir kalça yapısına sahip olmak, gluteus kaslarınızı yeniden biçimlendirme ve ciddi bir diyet programını gerektiriyor. Ancak BBL işlemi ile hastadan toplanan yağlar, kalçaların şeklini iyileştirmek için tasarlanıyor ve kısa sürede istediğiniz vücuda kavuşmanızı sağlıyor.
Genel anestezi kullanarak yaptığımız ve liposuction tekniklerini içeren Brezilya poposu estetiği, yağları sadece kalçaların içine yeniden enjeksiyon yapmak için sorunlu bölgelerden çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda çevresindeki alanları dikkatlice biçimlendirmek ve en iyi sonuçları elde etmek de için kullanılıyor.
Burada yağı, bir santrifüj sistemi kullanarak saflaştırıyor ve daha sonra kalçalara enjekte ediyoruz.
Bu sayede şekilsiz ve sönük gibi duran kalçalara yeniden şekil veriyor, daha genç ve diri bir profil sağlıyoruz.
Tüm işlem baştan sona ortalama 2 saat sürüyor, iyileşme ise birkaç haftayı bulabiliyor. Hastalarda biraz morarma, ödem ve rahatsızlık oluşabiliyor, ancak bu yan etkiyi korse giyimi ve ağrı kesici ilaçlarla tedavi edebiliyoruz.
Kalçalara en az 2 hafta boyunca doğrudan baskı uygulamaktan kaçınılmasını tavsiye ederken, 6 haftaya kadar da özel bir korse giyilmesini öneriyoruz. İşlem sonrası kilo alma ya da kilo verme durumlarında aktarılan yağlar da dalgalanmalardan etkilenebiliyor.
Aşırı bir kilo kaybında başarıyla transfer ettiğimiz yağ hücresi bozulurken, kilo alınırsa da yağ hücreleri genişliyor.
Bu nedenle düzenli bir diyet ve aktif bir yaşam tarzı sürdürmek, dramatik ağırlık dalgalanmalarından kaçınmanıza ve sonuçlarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.
Bunun yanı sıra kök hücreden zengin hale getirip popoya eklediğimiz yağların, yaş aldıkça tüm vücut yağlarında olduğu gibi azalacağı da unutulmamalıdır.

Haberin Devamı

Tek seansta tüm vücut şekilleniyor

Total Body işleminde özellikle göbek, bel, sırt, basen ve uyluk içinde meydana gelen yağlanma ve gevşemenin oluşturduğu kötü görüntüyü hedef alıyoruz.
Tek seansta tüm bu problemleri ortadan kaldırmak amacıyla vücudu şekillendiriyoruz.
Yaptığımız müdahaleyle bölgesel fazla yağları alıyor, kalça yanlarındaki çöküklüklere veya düzleşmiş kalçalara yağ vererek vücudu yeniden şekillendiriyoruz.
Tüm vücutta incelme olmasının yanı sıra kalça kıvrımını belirginleştiriyoruz ve beli inceltiyoruz.

BAKMADAN GEÇME!