Cinsel ilişki sırasında beyinde bunlar oluyor

Güncelleme Tarihi:

Cinsel ilişki sırasında beyinde bunlar oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 00:00

MRI makinesine bağlı bir şekilde mastürbasyon yapan kadın bilime ışık tuttu.

Haberin Devamı

Orgazm sırasında beynin hangi bölümlerinin çalıştığını bulmaya çalışan bilim adamları, bu sırada beynin her yerinde adeta havai fişeklerin patlatıldığını belirtti.

 

İLK DOKUNUŞ

 

Women's Health'in haberine göre beynin genital hissiyata bağlı bölgesinde adeta yangın başladığını belirten sinir bilimi uzmanı Barry R. Komisaruk, "Klitoris, vajina ve serviks, her biri beyinde farklı bölümleri uyarıyor." dedi. Komisaruk'a göre bu yüzde birden fazla bölgeyi uyaran bir ilişkide orgazm daha tatmin edici oluyor. Seksin henüz tam olarak hangi duyguları tattırdığı "bilimsel" olarak belirlenmiş değil ama anıların canlandığı "hipokampüs" isimli bölgeyi de harekete geçiriyor.

 

Haberin Devamı

KALÇALARI SIKILAŞTIRIYOR

 

Orgazmın başında beyincik kalçaların gerginleşmesini, karın kaslarının kasılmasını sağlıyor. Bu esnada frontal cortex yani beynin ön bölümü daha fazla cinsel fantazi üretiyor. Bu bölümde başka beyinsel faaliyetleri harekete geçiriyor. Bu bölümlerin harekete geçmesinin bir faydası da var. Acıyı engelliyor ve böylece zevk duygusunu harekete geçiriyor.

 

Hipotolamus ilişki sırasında beynin oksitosin salgılamasına neden oluyor. Oksitosin aşk hormonu olarak bilinirken beynin "zevk merkezi"ne dopamin salgılanıyor ve makalede yer alan bilgiye göre seks esnasında "doruklara çıkılmasını" sağlıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!