Avokado yaprağı faydaları nelerdir? Çayı nasıl hazırlanır ve ne işe yarar? Günde ne kadar içilmeli?

Güncelleme Tarihi:

Avokado yaprağı faydaları nelerdir Çayı nasıl hazırlanır ve ne işe yarar Günde ne kadar içilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 04:24

Avokado yaprağı kasların gevşemesine, ağrıların dinmesine ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Avokado yaprağını genelde çay olarak tüketebilir ve cilde olan etkilerinden de faydalanabilirsiniz. Vücudun şeker ihtiyacını karşılaması sebebiyle diyabet için de oldukça etkilidir. Avokado yaprağı faydaları ve çayının nasıl hazırlandığı hakkında ayrıntıları derledik.

Haberin Devamı

Avokado yaprağı doğal bir idrar söktürücü ve idrar temizleyicidir. Vücudun şeker ihtiyacını karşılayarak tatlı ihtiyacının da azalmasına yardımcı olur.

Avokado Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Avokado yaprağı kasların gevşemesini ve ağrıların dinmesini sağlar. İçindeki özel bileşenler sayesinde kasları gevşetir ve ağrılardan kurtulmaya yarar. Eğer yatıştırıcı etkisinden faydalanmak isterseniz avokadonun çayını da tüketebilirsiniz.

Böbrek taşı sorunlarına da iyi gelen avokado yaprağı düzenli tüketildiği zaman böbrek taşını azaltır. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı avokado yaprağı koyarak demleyin ve düzenli olarak tüketin. Böbrek taşı sorunlarını engellemek için ılık bir şekilde akşam yemeğinden sonra tüketilmesi önerilir.

Doğal bir antiaging özelliği taşıdığı için idrar söktürücüdür. Avokado yaprağının özünde quercetin vardır ve bu madde de idrar yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Avokado yaprağı ile boşaltım sisteminizde bir detoks etkisi sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Tansiyonu dengeleyen avokado yaprağı kanın damarda daha hızlı ve kolay dolaşmasını sağlar. Avokado yaprağı çayını tansiyon dengelemesi için ara öğünlerde tüketebilirsiniz.

Mide rahatsızlıklarına karşı koruyucu olan avokado yaprağı midede hazmı kolaylaştırır.

Avokado yapraklarındaki glikozid maddesi ile vücudun şeker ihtiyacı karşılanır ve diyabet önlenir.

Öksürük halinde ciğerlerin rahatlaması ve daha rahat hava alması için de avokado yaprağı önerilir. İçindeki fitokimyasallar ile astım konusunda da ön plana çıkar.

Doğrudan yap yakılmasına yardımcı olur.

Kanserli hücreleri önler. Hücreleri yenileme özelliği bulunması sebebiyle kanser hastalığını önler ve yayılmasını da yavaşlatır.

Avokado birçok cilt ürününde de kullanılmaya başlanmıştır. Doğal nemlendirici ve maskelerde avokado yağı kullanılır. Cildin nemli ve sağlıklı görünmesini sağlayarak gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar.

Çayı Nasıl Hazırlanır Ve Ne İşe Yarar?

Avokado yaprağı çayı hazırlamak için 6 adet avokado yaprağını 5-6 bardak içme suyu ile kaynatın. 15-20 dkika içerisinde avokado yaprağı çayı hazır olur. Püf nokta olarak içindeki besin değerlerinin kaybedilmemesi önemlidir. Bu nedenle çayı yaparken kaynamasına dikkat etmek gerekir. İçine kendi isteğinize göre bal ya da limon dilimi veya şeker ilave edebilirsiniz.

Günde Ne Kadar İçilmeli?

Avokado yaprağı çayının birçok faydası vardır. Eğer faydalarından yararlanmak istrseniz akşam yemeğinden birkaç saat önce ya da yatmadan önce tüketebilirsiniz. Böylece ertesi güne daha dinç ve enerjik kalkma imkanına da sahip olabilirsiniz. Avokado yaprağı çayının ılık tüketilmesi önerilir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise 15 günden fazla arka arkaya tüketmemektir. 5 gün tükettikten sonra ara vermek ve sonra tüketmeye başlamak daha sağlıklıdır. Ayrıca eğer düzenli ilaç kullanıyorsanız ya da alerji, kronik hastalık gibi durumlarınız mevcutsa çayı tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Diğer Yararları

Haberin Devamı

Avokado yaprakları mide ülserinde ve mide sorunlarında oldukça etkilidir.

Akciğerdeki hava geçişini direkt olarak etkileyebilecek olan astım rahatsızlığının da önlenmesini sağlar.

Böbrek taşını yok eder ve taş oluşumunu engeller.

Avokado yaprakları içindeki limonen maddesi sayesinde kolesterol seviyesini de dengeler.

Günde içilecek 1 fincan avokado yaprağı çayı ile migren ağrısının da hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Hipertansiyonu azaltmak için ya da kardiyovasküler sistemi de normalleştirmek için avokado yaprağı çayı tüketebilirsiniz.

İdrar söktürücü işlevi olan avokado yaprağı içindeki kersetin maddesi ile metabolizmayı çalıştırır ve zararlı atıkların da idrar ile atılmasını sağlar.

 

 

BAKMADAN GEÇME!