Antalya'da ishal vakaları azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Antalyada ishal vakaları azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 12:17

Antalya'nın Finike ilçesinde, yüksek ateş, mide bulantısı, kusma ve ishal belirtileriyle ortaya çıkan “amipli dizanteri” salgınının ardından, 2 günlük aradan sonra eğitime yeniden başlandığı bildirildi.

Finike'nin Yalnız köyü ile Sahilkent, Turunçova, Yeşilyurt ve ilçe merkezindeki Yenimahalle'de çoğu çocuk 700'den fazla kişide “amipli dizanteri' vakası görülmesi üzerine 2 gün eğitime ara verilen okullar yeniden açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, amipli dizanteri vakası görülen belde, köy ve mahallelerdeki okullarda her öğrenciye şişe suyu dağıttı.
Finike Kaymakamlığı tarafından satın alınan 18 bin şişe suyun dağıtımına cuma gününe kadar devam edileceği öğrenildi.
Öte yandan, ilçede amipli dizanteri vakaları dolayısıyla market ve bakkallarda şişe suyu satışlarının yüzde 700'e varan oranda arttığı belirtildi.

Salgın nedeniyle sağlık ocakları ve hastanelere başvuranlardan 34'ünün tedavisine Finike Devlet Hastanesinde devam edildiği kaydedildi.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, ishal vakaları dolayısıyla dün Finike'de yaptığı toplantılar ve incelemeler sonucunda, kuyu sularının yanı sıra şebeke suyuna kanalizasyon karışma ihtimali bulunduğunu, bu nedenle suların kısmen mikroplandığının anlaşıldığını açıklamıştı.

Vali Yüksel, içme suyuna klor yüklemesi yapıldığını, köydeki içme suları için de klorlama cihazları takılacağını belirtmişti.

Bu arada, Arif köyünden ilçeye kadar olan içme suyu hattına kanalizasyon suyu karıştığı ihtimali üzerine, şebekede çalışma başlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!