Adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır Ve Kaç Gün Kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

Adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır Ve Kaç Gün Kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 14:00

Soğan kürü adet söktürücü özelliği ile bilinmektedir. Adet gecikmesi gibi durumlarda soğan ve su ile hazırlanan kür ile adet döngüsü normal seyrine dönmektedir. En az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli kullanılır ise soğan kürü işe yaramaktadır. Adet söktürücü soğan kürü nasıl yapılır ve kaç gün kullanılır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Pek çok nedenden dolayı adet olamayan kadınların en büyük problemi bu sorunu çözebilmektir. Adet düzensizliği hem fiziksel hem de psikolojik olarak kadınları zor duruma sokmaktadır. Fakat soğan kürü kadınların bu problemi ortadan kaldırmaktadır. 

 Adet Söktürücü Soğan Kürü Nasıl Yapılır? 

 Soğan kürü sadece adet söktürücü özelliği ile değil aynı zamanda yumurtalıklardaki kistlerden kurtulmak için de yardımcı olan bir karışımdır. Soğan kürü gün içerisinde aç veya tok karnına içilebilmektedir. Günde iki kez kullanılan bu kür ile kadınlar %90 oranında olumlu sonuçlar almaktadır. Soğan kürü yapabilmek için şu malzemelere ihtiyaç vardır: 

 - 1 adet soğan

 - Bıçak ve tencere

 - Yarım litre su 

 Adet gecikmesi için kullanılan soğan kürü malzemelerin hazırlanmasından sonra kısa sürede yapılmaktadır. Klorsuz olmak şartı ile yarım litre su tencereye konulmalı ve kaynatılmalıdır. Ardından 1 adet orta boy soğan ilk olarak 4'e bölünür. Soğanın kabuğu çıkarılır ve kaynayan suya soğanlar atılır. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kaynatılır.

 

Haberin Devamı

 Kaynadıktan sonra süzülerek ılımaya bırakılır. Ilınan su sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tüketilmelidir. Ayrıca çalışan kadınlar sabah işe gitmeden ve akşam yatmadan önce tüketebilir. Tüketmeden önce kürün ılık olması da oldukça önemlidir. 

 Adet Söktürücü Soğan Kürü Kaç Gün Kullanılır? 

 Soğan kürünün pek çok faydası bulunmaktadır. Bunların başında adet söktürücü özelliği gelmektedir. Adet söktürücü özelliği bulunan soğan kürü 15 gün düzenli kullanılmalıdır. 15 gün kullanılır ise adet düzeni normale dönecektir. Fakat bu durum kişiden kişiye göre değişmektedir. Bunun sebebi herkesin hormon dengesinin farklı olmasıdır. 

 Soğan kürü adet söktürmek için birebir bir karışımdır. Sadece adet söktürmesi değil ayrıca farklı anlamda da faydası bulunmaktadır. Hazırlanan bu karışım 15 gün yapılır ise, bir süre sonra adet görülecektir. Fakat bu durum tahminidir. Her kadında adet görülme zamanı değişebilmektedir. 

Haberin Devamı

 Soğan Kürü Nasıl Uygulanır? 

 Soğan kürü 15 gün düzenli kullanılmalıdır. Kullanıldıktan 6 ay sonra tekrar kullanılması önerilir. Ayrıca hazırlamadan önce soğanların taze olması çok önemlidir. Hazırlanan kür günlük olarak tüketilmeli ve ertesi gün tekrar yeni bir kür hazırlanmalıdır. Ayrıca aç karnına tüketmek kürün daha etkili olmasına da yardımcı olacaktır.

  Soğan Kürünün Faydaları Nelerdir? 

 Soğan genel anlamda pek çok faydası ile bilinmektedir. Soğan ile hazırlanan soğan kürünün de birçok yararı bulunmaktadır. Soğan kürünün faydaları şunlardır: 

 - Kadınlarda sıklıkla görülen adet düzensizliklerini giderme konusunda yardımcıdır.

 - Kadınlarda görülen miyom ve çikolata kisti oluşmasına karşı tedavi edici özelliğe sahiptir.

Haberin Devamı

 - Soğan kürü düzenli kullanıldığında polikistik over sendromuna iyi gelmektedir.

 - Soğan kürü vajinal akıntıları gidermektedir.

 - Menopoz döneminde düzenli kullanıldığı taktirde menopoz şikayetlerinde azalmalar görülür.

 - Cilt yüzeyinde oluşan aknelere karşı etkilidir.

 - Kıl dönmesi tedavisinde etkilidir.

 - Dolaşım sistemini düzenleyen soğan kürü bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

 - İçerisinde sulfosid bulunmaktadır. Bu nedenle antibiyotik özelliği bulunur.

 - Prostatta oluşan iltihaplanmaları giderir. Bu nedenle ağrıları da azaltmaktadır.

 - Balgam sökücü özelliğine sahiptir. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Haberin Devamı

 - Stres ve uykusuzluk gibi şikayetlerin giderilmesinde etkilidir.

 - Vücuttaki yağlanmaları azaltmaktadır. Bu nedenle zayıflamaya yardımcıdır.

 - Sinüzit tedavisinde kullanılması önerilen bir besindir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!