Sağlık için sevgi şarttır

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için sevgi şarttır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2004 00:00

Az ya da çok, doğru ya da yanlış her birimiz vitamin, mineral, kalori değeri, protein gibi beslenme öğelerinin neler olduğundan haberdarız artık. Belki bir kesiminiz sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bir yol tutturdunuz gidiyorsunuz. Bir kısmınız ise hala bir arayış içinde, ne yesem, neyi az tüketsem, nasıl bir mutfak düzeni oluştursam diye düşünüp duruyorsunuz! Kafanızı hiç karıştırmadan, tek bir cümleyle artık sır olmayan, sağlıklı yaşam şartını tekrar edeyim isterseniz. Az yeme alışkanlığını edinip, spor yapmak. Ama en önemlisi yaşamınızı sevgiyle ve sağduyuyla sürdürerek, mutluluk duygusunu sık sık hissedebilmenizdir. Unutmayın ki, dengeli beslenmek, sağlık için tek başına yeterli değildir. Hepimizin dostluğa ve sevgiye ihtiyacı vardır. Sağlıkla ve keyifle kalın, hoşçakalınPüf NoktasıEğer fasulye gibi bakliyatları düdüklü tencerede haşlıyorsanız, ideal su ölçüsü bire ikidir. Normal tencerede ise 1 su bardağına 3 ölçü su kullanılır.PRATİK TARİFLERPatatesli haşhaşlı makarna6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi1 paket makarna2 adet patates (haşlanmış)4 adet taze yeşil soğan (ince ince kıyılmış)2 yemek kaşığı haşhaş tohumu1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı karabiber, tuz1/2 su bardağı makarna suyu4 yemek kaşığı zeytinyağıİlk olarak makarnamızı kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika haşlayalım. Makarna suyundan 1/2 bardak ayıralım ve makarnamızı süzelim ve tekrar tencereye koyup, üzerine de zeytinyağını gezdirerek karıştıralım. Öte yandan derin bir kabın içine; haşlanmış patatesleri rendeleyip, yeşil soğanları, beyaz peyniri, haşhaşı ve ayırdığımız makarna suyunu da aktarıp, tuz ve karabiberini de ekleyerek iyice karıştıralım. Sıcak makarnaların üzerine, hazırladığımız bu harcı döküp, karıştıralım ve sıcak olarak servis yapalım.Muzlu kayısı tatlısı10 kişilikHazırlama süresi 10 dakikaPişirme süresi 50 dakikaMalzeme listesi20 adet kuru kayısı1 su bardağı toz şeker2 su bardağı su20 adet ceviz içi3 adet muzÖncelikle yıkanmış kayısıları ufak bir tencereye koyalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ve toz şekeri de ekleyerek, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kayısıları soğuttuktan sonra bir servis tabağına dizelim. Üzerlerine dilimlediğimiz muz dilimlerini yerleştirelim ve cevizlerle süsleyelim. Tencerede kalan kayısı suyunu da tatlının üzerine şerbet gibi gezdirerek servise sunalım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!