Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 20:05

Beklentimi karşılamadı

Stevie Nicks
In Your Dreams
Reprise


Fleetwood Mac grubuna 1975’te dahil olan kadın vokal Stevie Nicks, bir dönemin rock kraliçesiydi. Fleetwood Mack kadar, solo albümleri de başarılı oldu. 1998’de Rock’n Roll Hall Of Fame’e girmiş, Grammy’ler kazanmış bu kadının Bella Donna albümü, pek çok eski tüfek rockçı tarafından çok başarılı bulunur. Edge Of Seventeen parçası bugün bile pek çok sanatçının ‘ilham aldığı’ gitar ritimleri arasındadır. Nicks son olarak 2001’de bir albüm çıkarmıştı. Macy Gray ve Sheryl Crow gibi isimler de vardı bu albümde. Aradan 10 yıl geçti; Nicks, sahalara geri döndü. Yeni albümün prodüktörü Eurythmics’den tanıdığımız Dave Stewart. Sound modern olsa da hala rock tınlıyor. Genel olarak beklentimi karşıladığını söyleyemem. Fakat başarılı şarkılar da var. Albüme adını veren In Your Dreams’in intro’su bir Amerikan gençlik dizisi jenerik müziğine benzese de albümün ortasına kadar sabrederseniz iyi şarkılarla karşılaşmanız olası. Wide Sargasso Sea, Moonlight (A Vampire’s Dream) ve New Orleans bunlardan bazıları. Ghosts Are Gone, albümün en başarılı parçası, insanı hareketlendiriyor. You May Be The One klasik bir blues parçası. Cheaper Than Free, Dave Stewart’la yapılmış bir düet. Stevie Nicks’in tüm albümlerindeki güneyli rock, country ve blues havalı imzası bu albümde de var. Arşivinizde bulunabilir fakat olmazsa olmaz değil.

Eski ve yeni bir arada

Rock Fm 94.5
Heavy Time
EMI


Rock FM, ülkemizde büyük bir boşluğu farketti ve doldurdu. Daha önce rock çalan pek çok istasyon olmasına rağmen, rock’tan metale kadar ana akım parçaları çalarak iyi bir dinleyici kitlesine ulaştı. Şimdi karşımıza sıkı bir toplama albümle çıktılar. İçinde Devildriver’dan Slipknot’a, Dream Theater’dan Sepultura’ya kadar eski yeni pek çok grup ve şarkıyı görebiliyoruz. Elbette radyonun seçimlerine itirazlar olabilir. Mesela Dream Theater’dan Forsaken yerine başka bir parça koyulabilirdi fakat Opeth’in sekiz küsur dakikalık The Lotus Eater’ının yanına başka bir uzun progresif şarkı eklemek istenmemiş olabilir. Piyasada bu kadar sert olan başka toplama albümü az bulursunuz. Hem yeni gruplar keşfetmek için hem de bir nefeste 15 yılın özetini dinlemek için ideal bir toplama Heavy Time. Umarız devamı gelir de bir Rock FM serisi oluşur yıllar geçtikçe.

Eskiye dönüş mü?

Teoman
Aşk & Gurur
Avrupa Müzik

Teoman yeni bir albüm çıkarttığında kitlesi hemen ikiye ayrılır. Beğenenler ve beğenmeyenler hemen kavgaya tutuşur. Kim ne derse desin son beş yılda Teoman’ın çıkarttığı en iyi albüm bu. İlk albümü ‘Teoman’ ve ‘O’nun hayranı olup sonraki işlerinden aynı etkiyi alamayan ben, bu albümü ‘Renkli Rüyalar Oteli’nde de olduğu gibi eski Teoman ruhuna yakın buldum ve baştan sona sıkılmadan dinledim. Açılış parçası Tek Başına Dans’ta Aşık Mahzuni Şerif’in İnce İnce Bir Kar Yağar eserinin Selda Bağcan yorumundaki gitar riff’leri alıntılanmış. Başarılı açılış parçasından sonra İstanbul geliyor. Ane Dominique’in Passage Des Cyclones şarkısından uyarlanan parçadan sonra bence albümün en başarılı şarkılarından biri geliyor: Romantik. Söz ve müziği Barlas Erinç’e ait olan parçanın vokal performansı ve yürüyüşü çok başarılı. Albümün geriş kalanında Yıllar Sonra, Ölüm Işığına Uzanmış, Martılar ve Sahilde Bir Sarhoş gibi güzel şarkılar karşılıyor bizi. Teoman severler albümü çoktan hatmetmiştir, uzun zamandır dinlemeyenler bu albüme şans vermeliler.

Bunları dinlemeden bu ayı bitirmeyin

1- Guano Apes - Sunday Lover / Columbia
2- Teoman - Tek Başına Dans / Avrupa Müzik
3- Stevie Nicks - Ghosts Are Gone / Reprise
4- Mabel Matiz - Zaman / Esen Music
5- Duff McKagan’s Loaded - Dead Skin / Eagle Rock / Armoury
6- Blackfield - Oxygen / Atlantic Records
7- Sixx A.M. - This Is Gonna Hurt / Eleven Seven Music
8- Cumhur Avcil feat Arın Kuşaksızoğlu - Stress / Favela Records / Arda Müzik
9- Sade - Still In Love With You / RCA / Sony
10- Dredg - Sun Goes Down / Superball Music
*Parçalar rastgele sıralanmıştır
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!