Safra kesesinden kürdan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Safra kesesinden kürdan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 12:43

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan 35 yaşındaki Ebru Sezer Arslanan’ın safra kesesinden bir miktar taşın yanında 4.5 santimetre uzunluğunda kürdan çıktı.

Haberin Devamı

Ev hanımı Ebru Sezer Arslanan safra kesesindeki ağrılar nedeniyle muayene olmak için 24 Haziran Cuma günü Çanakkale Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fehim Diker tarafından Arslanan’ın yapılan tahlil ve incelemelerinde safra kesesinin oldukça kalın görülmesi, bir miktar taş ve çamur bulunduğunun tespit edilmesi nedeniyle ameliyat kararı verildi. Gerçekleşen operasyonda Ebru Sezer Arslanan’ın safra kesesinden irili ufaklı taşların yanı sıra kürdan çıktı. Op. Dr. Diker, pek rastlanılmayan durum karşısında şaşkınlığa uğradıklarını söyledi.

Laparoskopi (kapalı ameliyat) yöntemiyle operasyona başladıklarını ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fehim Diker, "Batın (karın içi bölgesi) içine girdikten sonra safra kesesini iltihaplı bulduk. Ancak bu sırada organda şüpheli bir cisim gördük. Önce bunu safra yolları anomalisi olarak düşündük. Çünkü o bölgede anomaliler çok fazladır. Yapışıklıkları giderdikten sonra cismi batından çıkardık. Sonra gördük ki bu cisim 4.5 santimetrelik bir kürdan. Daha önce hastanın hiçbir şikayeti olmamış. Tabii bu cisim oraya nasıl düşmüş merak konusu. Bence kürdan, ağızdan mideye geçip 12 parmak bağırsaklarını delerek bölgeye yerleşmiş. Bu literatüre geçecek bir olay. Çünkü çok nadir görülen bir durum. Hastanın hiçbir şikayeti yokken böyle bir duruma rastladık. Daha kötü sonuçlar yaşanmadan kürdanı oradan çıkarmamız hem bizim hem de hasta için sevindirici" dedi.

Safra kesesinden çıkan kürdan ile şaşkına dönen hasta Ebru Sezer Arslanan ise bu durum ile ilgili hiçbir şikayet yaşamadığını belirtti. Arslanan, "Doktor bey ameliyattan sonra bana safra kesemden çıkan taşları gösterdi. Ayrıca bir de taşlarla birlikte kürdan çıktığını söyleyince şaşırdım. Daha önce böyle bir şeyi ne gördüm ne duydum. Hiç farkında değilim nasıl olduğunun. Safra kesemden taş alınması için ameliyata girdim, sonuçta sürpriz olarak bir de kürdan çıktı. Şu an iyileştim, ayağa kalktım bir sorunum yok" diye konuştu.

Aslanan, yapılacak son tahlillerin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi’nden taburcu edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!