Sade, güzel ve beyaz

Güncelleme Tarihi:

Sade, güzel ve beyaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gelin adayları evliliğe ilk adımı atarken güzel bir gelin olmayı ister. Hayallerinizdeki gibi bir gelin olmak, gerçeğe dönüştürmek sanıldığı kadar zor değil. Çoğu gelinlik şirketi dergilerde, kataloglarda gördüğünüz gelinlikleri hazırlayabiliyor.

Dört gelinlik firmasıyla bu senenin gelinlik modası hakkında konuştuk.

Türkiye'de gelinlik denildiğinde akla ilk olarak geleneksel Anadolu gelinliği olan yöresel kıyafetler gelir. Beyaz gelinlik 19. yüzyıl sonlarına doğru batı etkisi ile yavaş yavaş yaşamımıza girmeye başladı. Beyaz renk, asaleti temsil ettiği düşüncesi ile ilk olarak İngiltere'de de kullanıldı.

Akay Gelinlik'de bu sene model olarak sadelik ön planda. Kuplu bedenler, kabarık ve genellikle toplamalı etekler, işlemeler daha sade görünümlü ve el emeği yoğun, kordoneli kumaşlar, ipek organza, kristal tül, saten organza , fransız dantelleri dikkati çekenler. Şirket yetkilileri son zamanlarda gelinliklerde fildişi rengin beyazın önüne geçtiğini belirtiyorlar. Akay gelinlik sadece özel siparişle (haute-couture) çalışıyor. Her sene iki adet kolleksiyon hazırlayarak katalog oluşturuyor. Kiralık istenirse, satış fiyatının çok altında özel sipariş kiralık gelinlikler hazırlıyorlar. Bunlar sonra temizlenerek hayır işlerinde değerlendiriliyor. Aynı gelinlik tekrar kiraya verilmiyor.

Hüsniye Modaevi, 35 yıllık bir firma. Bu sene kreasyonlarında kumaşlar; hint ipeği, şantuk, ipek organze, abraham satenler, kabarcık tüllü gelinlik bulunuyor. Swaroski kristal aksesuarlar, işlemeler, inci, kum boncuk kullanılıyor. Bu yıl gelinliklerde beyazın yanı sıra kırık beyaz ve krem rengi görülüyor. Aynı zamanda ikili/ büstiyerli gelinlik tercih ediliyor çünkü daha sonra üstü değerlendirilebiliyor.

Beyaz Butik, iki yıldır Nişantaşı'nda faaliyet gösteriyor. Dice Kayek, Cymbeline, Guy Laroche, Louis Feraud, Harriet de Prag gibi dünyaca ünlü gelinlik markalarının 100'e yakın modelini Fransa'dan ithal ediyor.

Çağteks, 28 yıldır gelinlik sektöründe yer alıyor. Yerli ve ithal malzemeler kullanılan kreasyonunu kendi stilistlerinin yanı sıra İtalyan modacıların çizgilerinden de esinlenerek hazırlanıyor. Gelinlik siparişi vermek isteyen çiftler seçimlerini Çağteks kataloğu ve kendi kataloglarından özel dikim veya hazır modellerden yapabilirler. Çiftler gelinlikleri kiralayabilir ya da satın alabilirler.

Çağteks gelinliklerin '99 çizgisi sade ve modern tarzda belirlenmiş. Kumaşlar dökümlü ve mat, renkte ise beyazdan kreme doğru bir farklılaşma gözlemleniyor. Daha önceki yıllardaki gipürlü, kabarık modellerin yerini modern tarzdaki el işlemeleri, danteller ve evaze kesimli modeller almış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!