Rusya’da satılacak koleksiyon için Maslak’ta gotik Rus sarayı kurdular

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da satılacak koleksiyon için Maslak’ta gotik Rus sarayı kurdular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2006 00:00

Sanki Maslak’ta Film Sokağı stüdyolarında değil de yıkık bir şatodayız. Kızıl gökyüzünün ışıkları taş kolonların arasından içeri sızıyor. Bahçeye açılan terasın duvarları bile yosun tutmuş. Her yeri vahşi sarmaşıklar kaplamış. Uzun zamandır kullanılmadığı hissedilen şömineler, avizeler ve tabloların bakımsız hali insanı ürpertiyor...

Varak, ahşap, mermer ve taş dokuların öne çıktığı metruk şatodaki tek canlı Tuğçe Kazaz. Güçlü, savaşçı ve büyüleyici bir masal karakteri gibi duruyor. Devrilmiş bir avizeden sallanarak poz veriyor. Peki neden? Çünkü Gizia’nın 2007 Sonbahar-Kış koleksiyonunun fotoğrafları çekiliyor. Daha yaz bile gelmedi, ne aceleleri var derseniz, kampanyanın konseptini belirleyen adam Kerem Fildişi şöyle açıklıyor: "İç piyasada hizmet veren tekstil kuruluşlarına göre zamanlama çok erken olabilir. Ancak bütün dünya markaları kış koleksiyonlarını bu tarihlerde çekiyor. Biz uluslararası platformda reklam yapıyoruz. İspanyol Vogue’una ağustosta vereceğimiz kış ilanını mayıs sonunda teslim etmemiz gerekiyor."

Gizia 2007 sonbahar-kış fotoğrafları biraz bohem biraz gotik bir atmosferde çekildi. Kerem Fildişi mekanın, dekorun hatta bir rönesans prensesine benzetilen Tuğçe Kazaz’ın bile yalan olduğunu söylüyor. "Tek gerçek giysiler" diyor.

FOTOĞRAFÇI NİHAT ODABAŞI

Prestij odaklı fotoğraflar çekiyorum

Gizia marka hedeflerini ve mesajlarını çok net belirlemiş bir marka. Dünya standartlarında projelere imza atmak
/images/100/0x0/55eac22cf018fbb8f894d770
konusunda son derece kararlı. Projeler aylar öncesinden hazırlandığı için detayları üzerine onlarca toplantı yapma şansımız oluyor. Kampanyaların konseptlerini belirleyen Kerem Fildişi ile fikir alışverişimizde son derece sağlıklı. Tuğçe (Kazaz) ise, güzelliği ve vücut ölçüleriyle uluslararası top modeller kategorisinde bir model. Profesyonel bir model değil oyuncu gibi çekime hazırlandığı için bana sadece Tuğçe’yi doğru planlara yerleştirmek düşüyor.

Desmond Van Staden, Tuğçe Kazaz’ı Rönesans prenseslerine benzetti

Çekimlerin saç ve makyajı Versace, Christian Dior, Escada, Escada Sport gibi önemli markalar için çalışan Desmond Van Staden’e emanet edildi. Daha önce George Michael, Nicole Kidman, Sharon Stone, Linda Evengelista ve Laetitia Casta gibi ünlü isimlere makyaj yapan Desmond Van Staden, Tuğçe Kazaz’ın biraz gotik biraz bohem bir hale soktu. Neler yaptığını şöyle anlattı: "Donuk bir ifadesi olan bir kış makyajı yaptım. Koleksiyon kahverengi tonlarında olduğu için sonbahar renklerini kullandım. Gözleri ön plana çıkarmak için kaşların rengini açtım. En çok dudakları vurgulamaya çalıştım. Modelin saçlarını düzleştirdim ve çok uzun doğal postişler kullanarak; bir Rönesans prensesine benzemesi için gotik bir görüntü verdim."

Desmond Van Staden, Tuğçe Kazaz’dan da Gizia markasından da çok etkilenmiş. Gizia koleksiyonunun Versace ve Cavalli ile eşdeğer olduğunu söylüyor.

Ayakkabılar önemli

Gizia sonbahar-kış koleksiyonunun çekimi için birçok ünlü kampanyanın altına imzasını atan Donatien Veismann styling yaptı. Yani hangi objenin nerede duracağına, nasıl kullanılacağına, mankenin nasıl duracağına, elini neresine koyacağına o karar verdi.

Donatien Veismann daha önce hangi ünlüler için çalıştığını şöyle anlatıyor: "Claudia Schiffer’dan şeytan Naomi’ye, kendini yeterince güzel bulmadığı için altı kere ışığı değiştirten Linda Evengelista’dan çekime sekiz saat geç gelen Eva Herzigova’ya kadar birçok top modele styling yaptım. Ayrıca Lancome, Dirk Bikkembergs, Christian Lacroix gibi markalar için çalıştım." Gizia için gotik ve barok etki yaratan aksesuvarlar kullanan Veismann ayakkabılara çok önem vermiş.

GİZİA VE RUSYA

Sahipleri Türk ama Gizia Rusya çıkışlı bir marka. Rusya’da 200 corner, 41 mağazaları var. Bunu 14 mağaza ile Ukrayna, sekiz mağazayla Kazakistan takip ediyor. Özbekistan, Çeçenistan, Arabistan, Azerbeycan, Mısır, Kuveyt, Suriye, İspanya, İsrail, Avusturya, Amerika gibi ülkelerde de birer mağaza var. Gizia dünya markalarıyla yarışmayı hedeflerine koyduğu için tüm reklam ve iletişim çalışmaları da global olarak planlanıyor."

Fildişi, Roberto Cavalli, Versace ve Dolce Gabana gibi markaların Gizia’dan sonra Rusya’ya yatırım yaptığını söylüyor. "Bu üç marka da son birkaç koleksiyonunda Rus piyasasına yöneldi. Matruşka baskılı t-shirtler hazırlayan Dolca Gabana, Kızıl Meydan’ı dekor olarak podyuma taşıyan Cavalli, altın ve kürkü en gösterişli şekilde koleksiyonuna adapte eden Versace, dünya markalarının Rus pazarı ile nasıl flört ettiğine örnektir. Moda büyük bir endüstri, tüketim çılgınlığı yaşanan piyasaları gözardı etmesi mümkün değildir.

MODEL TUĞÇE KAZAZ
/images/100/0x0/55eac22cf018fbb8f894d772

Vücut şeklim Ruslara benziyor

Tuğçe Kazaz üç sezondur Gizia’nın mankenliğini yapıyor. Markanın yüzü olması teklif edildiğinde aklından şunlar geçmiş: "Teklif gelene kadar böyle bir markanın varlığından haberim yoktu. Sadece yurtdışı pazarına yönelik çalıştıkları için hiç duymamıştım. Ama aracı olan Mile İletişim’i iyi tanıyordum. Onlara güvendiğim için kabul ettim."

Kazaz, Rus kadınlarının Gizia markasını çok sevdiklerini biliyor. "Peki sizi Ruslara benzetiyorlar mı?" diye soruyorum. Şöyle cevap veriyor: "Hele sarışınken çok benzetiyorlardı. Vücut şeklim Ruslar gibi."

Malum Tuğçe Kazaz, Atina’da yaşıyor. Gizia markası da geçtiğimiz yıl Atina’nın en önemli semtleri Kifisya, Kolonaki ve Glifada’da 3 mağaza birden açtı. Billboardlarda da Gizia var. Kazaz, Yunan basınının bu durumu yeni yeni fark ettiğini söylüyor. "Yakında hepsi bilboardlardaki kızın ben olduğumu anlarlar" diyor. Özel gecelerde Gizia’dan başka hiçbir markayı tercih etmeyen ünlü manken markanın tasarımlarını çok beğeniyor. "Çünkü farklılar."

TUĞÇE’NİN YENİ DÖVMESİ

Tuğçe Kazaz’ın ayak bileğindeki yeni dövme gözümüze ilişiyor. Bir ay önce yaptırmış. Eski dövmeyi kapatmak için daha büyük ve daha renkli bir dövme tercih etmiş. Çiçeğin anlamı yokmuş, renkleri hoşuna gitmiş, sıkılırsa sildirip yenisini yaptıracakmış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!