Rusların Tayland merakı Türklerin yolunu açtı

Güncelleme Tarihi:

Rusların Tayland merakı Türklerin yolunu açtı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 01:25

Tayland’a giden Rus turist sayısının son dört yılda 150 binden 1.7 milyona yükselmesi bu ülkeye yolculuk yapan Türk turistlere avantaj sağladı. Avantajların cazibesiyle vizesiz tatil cenneti Tayland’a giden Türklerin sayısındaki artış son dört yılda yüzde 60’a ulaştı.

Haberin Devamı

TÜRK FİRMALAR ARTIYOR

Arap Baharı nedeniyle Mısır ve Kuzey Afrika ülkelerine alternatif arayan Rusya’nın büyük tur operatörleri 2010 sonrasında Tayland’a ağırlık verdi. 1990’larda Rusya’dan Türkiye’ye turist getirmek için kurulan, ülkenin büyük tur operatörleri arasına girdikten sonra hedef büyüten Türkiye kökenli üç firma bu gelişmelerin ışığında başkent Bangkok’ta kendi ofislerini, ekiplerini oluşturdu. Coral Travel, Tez Tour, Pegas Touristik ağırlıklı olarak Rus turistlere hizmet verirken, Türkiye’den gelecek gruplar için Türkçe rehberlik servisini başlattı. Otellerden Ruslar için alınan avantajlardan paket turlarla seyahat eden Türk turistler de yararlanmaya başladı. Ayrıca Türk yatırımcılar Bangkok’ta Fly Express ve Asia Netscape adlı iki firma kurdu.

Haberin Devamı

ALTERNATİF PAKETLER

Geçen yıl Bangkok’taki ofisleri aracılığıyla Rusya, Ukrayna, Polonya ve Türkiye başta olmak üzere 13 ülkeden 138 bin turist ağırlayan Coral Travel’ın Tayland Genel Müdürü Sadun Oral, birkaç yıl içinde Türkiye’den gelen turist sayısının 10 kat artmasını beklediklerini söyledi. Oral “Yerleşik Türk firmalarının artması, Türk personel çalıştırması önemli bir gelişme. Servisteki kalite artışı, kuşkusuz Türkler için Tayland’ın cazibesini arttıracaktır” dedi.
Tayland’a giden Türklerin sayısı 2011’de 35 bin civarındaydı. Ertesi yıl 48 bin’e, 2013’te ise 56 bin kişiye ulaştı. Bu trafiğin yüzde 30’unun turizm, geri kalanının yarı değerli taş ve gümüş ithalatına yönelik olduğu tahmin ediliyor. Genç, bekar tatilciler ve bayi toplantısı düzenleyenler çılgın eğlenceleriyle ünlü Pataya Sahili’ni tercih ederken, balayı çiftleri doğal güzellikleri, alternatif eğlence mekanlarıyla öne çıkan Puket ya da Samui adalarına gidiyor.
Artan talep Türk turizm firmalarını da yeni, alternatif tur paketleri hazırlamaya teşvik etti. “Türkler için Puket’i Phi Phi ve Samui adalarıyla birleştiren paketler hazırlamayı planlıyoruz” diyen Sadun Oral, yağmur mevsiminde otel fiyatlarındaki indirimlerin de avantaja çevrilebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Beş yıldızlı otellerde yüzde 60 yağmur indirimi

Tayland’da mayıs-kasım arasındaki yağmur mevsiminde beş yıldızlı otellerde yüzde 60’ı bulan indirimler uygulanıyor. Kasım-mart arasındaki turizm sezonunda orta ve üst gelir gruplarından, çalışan Avrupalılar bu tesislerde tatil yaparken, yağmur sezonunda Avustralyalılar ve Avrupalı emekliler ucuz tatilin avantajlarından yararlanıyor.

A’dan Z’ye Denizli

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Denizli Yatırım Destek Ofisi, Denizli’nin tarihi, kültürel, doğal zenginliklerini bir rehber kitapta topladı. Ayşe Esin Başkan’ın hazırladığı “Bir Denizli Seyahati” adlı kitap, GEKA’nın web sitesinden de ücretsiz okunabiliyor. Kitapta kentin tarihi, simgesi olan horozu, Pamukkale, Güney Şelalesi gibi doğal güzellikleri, yerel mutfağı, müziği tanıtılıyor. Kitabın İngilizce, Japonca, Almanca, Rusça tercümeleri önümüzdeki günlerde kitap olarak yayımlanacak. Tercüme metinler de internetten okunabilecek (www.geka.org.tr).

Haberin Devamı

İlk plaj kitaplığı Fethiye’de açıldı

Türkiye’nin ilk plaj kitaplığı Fethiye’deki Kumburnu Tabiat Parkı’nda açıldı. Turistlere hizmet verecek kitaplıkta Almanca, Türkçe, İngilizce, Rusça yayınlar bulunacak. Muğla Valiliği’ne bağlı Muğla El Sanatları İşletmesi’nce (MELSA) kurulan kitaplık ücretsiz hizmet verecek. Dünya klasikleri, roman ve ilçenin tanıtımını içeren kitapların bulunduğu kütüphane, plajda dinlenen vatandaşların zaman geçirmesine olanak sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!