Rihanna önce elbiseleri geldi

Güncelleme Tarihi:

Rihanna önce elbiseleri geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 00:00

Malum 3 Haziran Perşembe büyük gün. R&B ve Pop müziğin dünyaca ünlü ismi Rihanna İstanbul’da konser verecek. Rihanna’nın sadece söyledikleri değil giydikleriyle de ilgiliyseniz size güzel bir haberimiz var. O gelmeden sahnede giydiği kıyafetler İstanbul’a geldi. Rihanna, Beyonce, Cheryl Cole gibi yıldızların moda tasarımcısı David Koma’nın ürünleri bundan böyle Galata’da açılan ATELIER55 isimli Consept Store da satılacak.

David Koma Gürcistan, Tiflis doğumlu. 10 yaşına kadar Tiflis’te yaşadı. Sonra ailesiyle birlikte Saint-Petersburg’a gitti. Tasarımcı olmaya erken yaşta karar verdiğini anlatıyor: “Yaşıtlarım sokakta top oynarken, ben evde defterime elbise çiziyordum. Ne yapıp ettim çizdiğim bir elbiseyi sekiz yaşındayken anneme diktirdim. 13 yaşındayken genç tasarımcılar yarışmasına katıldım.”

Üniversite için Londra’ya taşındı. İki farklı şehirde yetiştiği için kendini hep şanslı hissetti. Saint-Petersburg onun sanatçı yönünü beslemişti, Londra ise moda tasarımını öğretmişti. David Koma hala bu alt yapının verdiği ilhamla tasarımlarını yapıyor. Elbiselerinde biraz Londra, biraz Saint-Petersburg olduğunu söylüyor.
John Galliano, Alexander McQueen ve Stella McCartney gibi dünyaca ünlü tasarımcıların mezun olduğu moda okulu Central Saint Martins’den mezun oldu. “Sizinle mezun onlarca tasarımcı varken neden kısa zamanda onlar değil de siz yükseldiniz? ” sorusuna, şöyle cevap veriyor: “Sanırım sadece şanslıyım. Her zaman kendime ait bir markam olsun diye hayal kurdum. Yani önce konuya odaklandım. Harrods Tasarım Ödülünü kazanmak önümü çok açtı. Aslında her şeyimi Central Saint Martins’deki mastır bölümünün başı Profesör Louise Wilson’a borçluyum. Onun tarafından eğitildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum”.

YILDIZI BEYONCE’YLE PARLADI

2009 kışında yaptığı mezuniyet defilesi ve aynı yıl Eylül’deki ilk defilesi büyük ses getirdi ve moda çevrelerinin onu fark etmesini sağladı. Ama asıl yıldızı Beyonce MTV Ödülleri’nde David Koma imzalı bir elbise giyince parladı. Tarzı hem maskülen, bir o kadar da seksi. “Koleksiyonlarım her zaman güzel ve heykelsi siluete dayanmıştır. Marjinal teknikler kullanıyorum. Metal ve cam gibi materyallerle çalışmayı seviyorum” diyor.
David Koma, hem Beyonce’u hem de Rihanna’yı giydiriyor. Her ikisi de aslında birbirinin rakibi. Aynı anda onun tasarımlarını giyerek risk alıyorlar ama ondan da vazgeçemiyorlar. David Koma, her ikisinin de sahnede farklı olmak için her şeyi yapacaklarını söylüyor. Yaratıcı ekipleri yeni bir trendin ilk öncüsü olmaları için sürekli araştırma yapıyorlarmış.
Koma, 2010 yaz koleksiyonunun ilhamını 60’lı yıllardan alıyor: “Tasarımlarımı abartılmış yuvarlak uçlar ve renkli el yapımı camlar süsledi. Vücudunun farkında bir silüet yarattım. Barcelona’daki Tarot Bahçesindeki Niki de Saint Phalle heykellerinden ve Sol LeWitt ve Kazemir Malevich’in el işi örneklerinden çok etkilendim.”

İSTANBUL’DA DEFİLE YAPMAK İSTİYORUM

İstanbul muazzam kültür mirasıyla çok canlı bir şehir. Daha önce Türkiye’nin çeşitli illerine 15 kere geldim ama İstanbul’a hiç gelemedim. Galata’da yeni açılan Atelier 55’in kurucularıyla Paris’te London Show Rooms’da tanıştık. Vizyonları ve hedefleri çok etkileyiciydi. Butiklerindeki yapılanma da ilgimi çekti. İstanbul’un eski şehir merkezinde kurulan Atelier55 de ürünlerimi satışa sunmak beni de çok heyecanlandırıyor. İstanbul’da defile yapmak istiyorum. Ziyaret edebileceğim çok yakın arkadaşlarım var orada. Aynı zamanda Türk kadınlarını çok beğeniyorum. Aşırı derecede güzel olduklarını düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!