Puro kutuma atılan sorular

Güncelleme Tarihi:

Puro kutuma atılan sorular
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 07, 2001 00:00

Puroya yeni baÅŸlayan ama yemek yemeyi de çok seven birisiyim. Acaba yediÄŸimiz yemekler, yemek esnası veya sonrasında içeceÄŸimiz puronun lezzetini etkiler mi ? Kaliteli bir puro ile hangi yemekler eÅŸleÅŸir?Sorularınıza genel bir yanıt vereceÄŸim. Yemek-puro eÅŸleÅŸmesinde çok katı ve statik kurallara baÄŸlı kalınmamasını düşünen taraftayım. Ana kaidelere (önceki yazılarıma bakınız) çok aykırı olmamak kaydıyla hoÅŸunuza giden her yemek ve içkiyi puronuzla paylaşın. Ama iyi bir yemek puroyu vezir edeceÄŸi gibi kötüsü de rezil eder. İçtiÄŸiniz puronun lezzet özelliÄŸini iyi bilirseniz onunla uyumlu bir mönü hazırlayabilirsiniz. GeçtiÄŸimiz aylarda Londra'da katıldığım bir puro gecesinde sunulan mönüyü size örnek olsun diye veriyorum. Yemek öncesi aperatif olarak Cuban Mojito kokteyli yanında taze yapılmış mısır gevreÄŸi ve mango, chipotle ve avokado guacamole servisi baÅŸladı. Puro olarak Nat Sherman Hampton dağıtıldı. Arkasından hafif balsamik vinegretli, taze fesleÄŸen ve cherry domatesli klasik bufalo mozzarellası geldi. İçilen ÅŸarap çeÅŸidi ise Chardonnay idi. Daha sonra kavun ÅŸorbe ve yanında Santa Damiana No.500 verildi. Ana yemek olarak da kıyılmış pırasalı patates püresi yanında kuÅŸkonmaz hollandez ile barbekü edilmiÅŸ Colarado bifteÄŸi geldi. Åžarap Merlot, puro ise Partagas Limited Reserve Regale idi. Tatlı ise hafif kremalı yabani böğütlen tartı idi. Arkasından brandy, konyak, viski vs. ve çay-kahve servisi baÅŸladı. Ä°kram edilen purolar ise Padron Diplomaticus, Nat Sherman Ttribune ile Trinidad idi. Ben hem yemeklerden hem de onlara eÅŸlik eden puroların uyumundan büyük keyif aldım. Size verdiÄŸim, bir puro kulübünün aşçısı tarafından hazırlanmış örnek mönü. Siz mönü oluÅŸturulmasında kendi hayal gücünüzü kullanın. Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!