GeriKelebek Püf noktası
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Püf noktası

Yumurta kırarken

Yumurtanın sarılarını beyazlarından ayrı olarak kullanacaksanız işiniz zordur. Yumurtalarınızı kırmadan önce kabın üzerine bir huni koyun ve yumurtaları huniye kırın. Yumurtaların sarıları hunide kalır, beyazları aşağı akar.

Bira lekesi

Bira lekesinin kurumasını beklemeyin. Sirkeye batırılmış bir süngerle lekeli kısmı silin. Daha sonra üzerine bir miktar deterjan serpin ve yarım saat bekleyin. Ilık suda yıkayın. Lekenin çıktığını göreceksiniz.

Dantel perdeler

Dantel perdelerin yıkandıktan sonra ütülenmeleri çok zor olur. Makinede buruşan perdelerin buruşuklarını açmak sıkıntılı dakikalar yaşatır. Dantel perdeleri yıkarken son çalkalama suyuna iki yemek kaşığı toz şeker atın.

Kuru yemişler

Kuru yemişleri teneke kutularda muhafaza etmek sakıncalıdır. Teneke kutu, yemişleri bayatlatır. Siz en iyisi bu iş için cam kavanozlar kullanın. Ağızları sıkıca kapatılmış cam kavanozlarda kuru yemişler bozulmadan uzun süre durabilir.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle