Püf noktası

Güncelleme Tarihi:

Püf noktası
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mumların ömrü

Mumların ömrü çok kısa oluyor. Bir mumun yanma süresini uzatmak için size küçük bir öneride bulunacağız. Muma biraz tuz serpin. Yanma süresi düşündüğünüzden daha da uzun olur.

Makarnaya yağ

Makarna haşlarken, tenceredeki suyun taşması olasılığına karşılık kapağı biraz aralık bırakırsınız. Bunun yerine makarna suyuna bir çay kaşığı sıvı yağ ya da bir lokma kat yağ ilave edin. Taşma korkusundan kurtulun.

Rutubete önlem

Kavanozda duran toz şeker rutubetten topak topak olmuşsa endişelenmeyin. Kavanozun kapağını açıp üzerini nemli bir havluyla sarın. Bir süre sonra şeker normale dönecektir.

Kuru üzümler

Evinizde kuru üzümler paket içinde birbirlerine yapışırlar. Kuru üzümleri havası alınmış bir torbada, buz dolabında muhafaza edin. Üzümler fazla sertleşirse, üzerlerine çok sıcak su dökün. Paketi açın ve üzümleri kâğıt havlu üzerinde kurutun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!