Güncelleme Tarihi:
Mumların ömrü
Mumların ömrü çok kısa oluyor. Bir mumun yanma süresini uzatmak için size küçük bir öneride bulunacağız. Muma biraz tuz serpin. Yanma süresi düşündüğünüzden daha da uzun olur.
Makarnaya yağ
Makarna haşlarken, tenceredeki suyun taşması olasılığına karşılık kapağı biraz aralık bırakırsınız. Bunun yerine makarna suyuna bir çay kaşığı sıvı yağ ya da bir lokma kat yağ ilave edin. Taşma korkusundan kurtulun.
Rutubete önlem
Kavanozda duran toz şeker rutubetten topak topak olmuşsa endişelenmeyin. Kavanozun kapağını açıp üzerini nemli bir havluyla sarın. Bir süre sonra şeker normale dönecektir.
Kuru üzümler
Evinizde kuru üzümler paket içinde birbirlerine yapışırlar. Kuru üzümleri havası alınmış bir torbada, buz dolabında muhafaza edin. Üzümler fazla sertleşirse, üzerlerine çok sıcak su dökün. Paketi açın ve üzümleri kâğıt havlu üzerinde kurutun.