Podyumlardaki iÅŸçi hareketi

Güncelleme Tarihi:

Podyumlardaki işçi hareketi
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Moda dünyası sıra dışı çizgilere doydu, şimdi gözler stilize edilebilecek üniformalarda... Asker temasından sonra da sıra işçi önlüklerine geldi.

Haberin Devamı

İşçi önlükleri bu yıl podyumları işgal etti. O önlümlerden esinlenilerek hazırlanan tasarımlar, gardıroplarında yeni ve eğlenceli parçalara yer açmak isteyenlere mükemmel birer alternatif oldu.

Ve önlükler; Alice Harikalar Diyarında’ki gibi masum, 21. yüzyılın modern kadını kadar farklı ve asil çizgilerle günlük yaşantımıza girdi.

TARÄ°HÄ° 13. YÃœZYILA KADAR UZANIYOR   Â

Tarihi 13. yüzyıla kadar uzanan, ilk olarak sofraya oturmadan takılmak üzere hazırlanan önlükler, 16. yüzyıl itibariyle el işçileri ve çalışan kesim tarafından kullanılan, sınıf belirleyici bir sembole dönüştü.

Günümüzde ise önde gelen moda devleri, önlüğü anımsatan tasarımlarıyla bu çizgileri her kesimden insanın kullanabileceği şekilde yeniden uyarlıyor.

ELBÄ°SE ÃœZERÄ°NE KULLANABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°ZÂ

Haberin Devamı

Gelelim bu tasarımları günlük hayatta nasıl kullanacağımıza...        Â

Önlük şeklinde elbise ve etekler, bu yaz genellikle minimal tasarımların, ipek şifon gibi ince kumaşlarla hazırlanan düz elbiselerin üzerine giyiliyor. Keten, tığ işi, organza ya da tülden hazırlanmış bu önlükler, sizi bir anda diğerlerinden farklı kılmaya yetiyor.
Genellikle minimal tasarımlarda karşımıza çıksa da, bu trendi kokteyl elbiselerine uyarlamak da mümkün; üstelik bu kombinasyon benim bu sezon favorilerimden.

Önlük-elbise tasarımlarına sıkça yer veren Alberta Ferretti, Karl Lagerfeld gibi tasarımcılar bej, lila gibi pastel tonları tercih ederken, Celine’in koleksiyonundaki kahverengi keten önlük etekler ise militer veya safari görüntüsü yaratmak isteyenlere hitap ediyor.

Milano Erkek Moda Haftası başladı

Milano erkek moda haftası başladı; 2011 İlkbahar erkek koleksiyonlarının sergilendiği defileler son sürat devam ediyor.
Ama bu defileler arasında en çok dikkat çeken, Sarah Burton’un kreatif direktörlüğünü üstlendiği Alexander McQueen defilesiydi kşkusuz...

Aylar önce intihar eder McQueen’in defilesini kimse kaçırmak istemedi. Her şeye rağmen şov devam etmeliydi ve Sarah Burton da perdeyi açık tutmayı başardı. İngiliz çizgisini yansıtan ekoseli pantolonlar ve tek düğmeli ceketler de bu defilenin en dikkat çeken parçalarını oluşturdu.

Haberin Devamı

Halen Dolce&Gabbana, Burberry, Z Zegna, Emporio Armani, Bottega Veneta, Calvin Klain, Prada, Gucci, Etro, Giorgio Armani ve Dsquared gibi ünlü markaların defileleriyle devam etmekte olan moda haftasından, hafta sonu Floransa’ya kayacak moda dolu günlerden ve erkek modasına yön veren devlerin şovlarındaki en dikkat çekici detaylardan ise bir sonraki yazımda bahsedeceğim...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!