Platform’da “...için sanat”

Güncelleme Tarihi:

Platform’da “...için sanat”
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2004 14:30

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, European Cultural Foundation tarafından desteklenen “Normalizasyon/Makulleştirme Programı 2” adlı sanat etkinlikleri çerçevesinde “...için sanat” isimli sergiler, konuşmalar ve gösterimler dizisi gerçekleştirecek. 10 Aralık ile 15 Ocak ve 25 Ocak–26 Şubat tarihleri arasında yapılacak etkinliklerde, bir sav üretmeye çabalamaktan ziyade son yılların cesur ve gözkamaştırıcı üretimlerinin dokümantasyonlarından örnekler sunulacak.

Haberin Devamı

Sanatçılarla konular hakkında tartışmaların gerçekleştirileceği ve 2 ay boyunca değişerek sürecek “...İçin Sanat”, gayri resmi, izleyici-dostu bir süreç sergisi. Sergiye katılması beklenen sanatçılar arasında Gülsün Karamustafa, Osman Bozkurt, Cevdet Erek,  Esra Ersen, Halil Altındere, Hatice Güleryuz, Songül Boyraz, Köken Ergun, Neriman  Polat, Aslı Sungu, Şener Özmen, Erkan Özgen, Yetkin Başarır, Leyla Gediz, Banu Cennetoğlu, Halit Akakçe, Seçil Yersel, Aydan Murtezaoğlu, Bülent Şangar da var.

“Normalizasyon/Makulleştirme Programı 2”, 2 Ekim 2004 tarihinde Can Altay (Ankara), Solmaz Shahbazi (Tahran) ve Phil Collins’in (Belfast/Londra) Platform’da verdikleri konferanslarla başladı. “...için sanat” sergisi ile Rooseum, Malmö, İsveç ve WHW, Zagreb, Hırvatistan’la paralel götürülen “Normalizasyon/Makulleştirme” programının, bir ortak yayınla taçlandırılması planlanıyor. Projede yer alan Mardin Kızıltepeli genç sanatçı Nurullah Görhan, aynı zamanda İstanbul Misafileri Programı’nda çalışıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!