Pizza Misto

Güncelleme Tarihi:

Pizza Misto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bugün de farklı bir mekanda dolaşalım.

Pizza Misto Ortaköy'de sokak arasında çok şirin bir pizzacı.

Gerçi kışın da keyifli olur burası, çünkü üst katta çok şık bir kışlık mekan oluşturmuşlar.

Ancak yazın sokak kenarına masa atılıyor ve Ortaköy'ün sokak kültürünü aynı anda yaşayıp, keyifli bir yemek yiyebiliyorsunuz.

Burası aslında tam teşeküllü bir İtalyan mönüsüne sahip.

Pizzalar çok ince hamurdan yapılıyor ve çok hafif olduklarından rahatlıkla yeniliyorlar.

Lasagne ve Ravioli de dahil olmak üzere bütün makarna çeşitleri mevcut.

Tam dokuz ayrı çeşit, oldukça büyük porsiyonlarla servis edilen salata var.

Sezar salata, alfredo salata, körili mısırlı salata, ton balıklı salata bunlardan birkaç örnek.

Tatlıyı az miktarda tutmuşlar. Ancak ikram edilenler lezzetli. Tiramisu, cheese cake ve creme cramel var.

Bizim gittiğimiz gece özel yemekler arasında krep çeşitleri, karışık sebze tabağı, deniz mahsulleri pizzası ve krem soslu tavuk salatası da vardı.

Ayrıca Niyokki adı verilen parmesan ve rokfor soslu patatesi de mutlaka deneyin. Çok değişik bir sıcak başlangıç bu.

Ortaköy'de Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Yılmaz, sokaklara tezgah kurup yayılan satıcıları belirli bölgelere toplamak isteyince ortalık karışmış. Bazıları bunun Ortaköy'ün havasını bozacağını düşünüyorlar.

Ancak tezgah kuranlar hem lokantaların önünü kapatıyorlar hem de sokaklara küçük masaların atılmasını engellediklerinden asıl onlar havayı bozuyor. Bu nedenle tezgahtan satış yapanların 30-40 metre ilerde başka mekanda toplanmalarında ne sakınca var anlayamadım.

Neyse, Cafe Misto sunduğu yemek kalitesine göre oldukça bütçeye de uygun. Pizalar ortalama 1,5 milyon, et ve tavuk ana yemekleri ortalama 1 milyon 800 bin, büyük salatalar 1,5 milyon lira civarında.

Tavsiye ediyorum.

PİZZA MISTO

(MacDonalds'ın olduğu sokaktan girin, onun hizasında ilk sokaktan sağa dönün PİZZA MISTO'yu göreceksiniz. Telefon: 0212 260 48 86

Karadeniz'in tadları

Lezzet Dergisi'nin okurlarına armağanı olan ‘‘Yöre Yemekleri Ansiklopedisi’’nin ikinci cildi de temmuz sayısıyla birlikte bayilerde. Karadeniz yöresinin yemeklerinden örneklerin bulunduğu ansiklopediden sizin için bir tarif seçtik.

Hamsili Pilav (Rize)

Malzeme: 1/2 kilo kılçığı ayıklanmış hamsi, 2 baş soğan, 1 paket margarin, 4-5 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı çam fıstığı, 2,5 yemek kaşığı kuş üzümü, 4 su bardağı su, tuz

Hazırlanışı: Çam fıstığını yağda kavurun. Kuş üzümü ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin, tuzunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinç piştikten sonra bir tepsinin altına bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Fırında hamsilerin kızardığını gördüğünüz an hamsili pilavınız servise hazırdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!