Piyasada ne oldum delisi çok

Güncelleme Tarihi:

Piyasada ne oldum delisi çok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

Rap’çilerin kavgası magazin sayfalarını süslemeye başladı. Rap’e dava ile cevap veren mc’ler için Fuat Ergin’den cevap geldi:

Yeni albüm üzerinde çalışıyorsunuz şu sıralar... Yoğunluk nasıl?

Evet, yeni albümü yapıyoruz. Birkaç parça bitmiş durumda ama geçen albüm kadar hızlı çalışmıyoruz. Sonbahara doğru çıkacak albüm.

Bu albümde kimlerle feat’ler var?

Genç yetenek Dj Sivo ile çalışıyoruz. Gerisi sürpriz olsun.

Dj Sivo kim?

İki yıl önce adaptasyon yoluyla edinmiş olduğum evladım. Kundakta daha, büyüyecek...

Doğu’da size çok büyük bir ilgi var. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Oralara hiç gidilmediği için oradaki insanlar bekleyiş içindeler ve açlar. Ayrıca ben Türkiye’nin her yerine gitmek istiyorum. Ben bunu Almanya’da yapabildim. Karış karış gezdim. Sırada Türkiye var.

Lyric’lerinizi nasıl yazıyorsunuz?

Altyapı ve beat’leri hazırladıktan sonra oturup lyric’lerimi yazıyorum. Müziksiz yazmıyorum kesinlikle.

Kendinizi sanatçı olarak görüyor musunuz?

Bu yakıştırmayı kendime yapamam. Daha çok zanaatçı olduğumu düşünüyorum, çünkü yaptığım işle yaşıyorum ben. Bize sanatçı gözüyle bakabiliyorlarsa ve bu kelimeyi bize yakıştırıyorlarsa tabii ki mutlu oluruz.

Size sanatçı gözüyle bakmayanlar kimler peki?

Ne oldum delisi çok var piyasada.

Rap ile ilgilenen çoğu kişi birbiriyle görüşmüyor. Siz de aynı sorunu yaşıyorsunuz. Bunun nedeni ne?

Aramızdaki ufak tefek sorunlardan kaynaklanıyor. Ama zannedersem en iyisi de bu... Herkes kendi kariyerini yapmış olacak sonuçta. Kimse kimsenin çamaşırlarını yıkamak zorunda değil diye düşünüyorum. Ben birlik ve beraberliğe inancımı gerçekten kaybettim. Bireysel güce inanıyorum. Eğer biri gerçekten kendine inanarak, doğru bildiği yolda doğru işler yapıp güçlenirse, ona destek olan insanlara da faydası dokunabilir. Birlik beraberlikten neler doğduğunu gördüm yani!

Yapılan diss’e mahkeme yoluyla yanıt vermek doğru bir hareket mi?

Rap’e rap’le cevap vermek yerine başka bir yola başvuruyorsan -ki bu şiddet bile olabilir- o zaman kaybettiğinin resmidir. Birisi bana diss yapıyorsa, ben de ona diss yaparım. Bu gayet basit...

Yeni albümün altyapılarında diğerleriyle benzerlikler olacak mı? Yoksa bizi yepyeni ve farklı bir çalışma mı bekliyor?

Ben yeni bir albüm yapacağım zaman yeniden düşünmeye başlıyorum, yeni flow’lar bulmaya çalışıyorum. Mümkün olduğu kadar alternatif bir noktaya kayacak, ondan eminim. "Her Ayın Elemanı"nda scratch’ler gibi dj aksiyonları yoktu. Bunda bolca olacak. Kendim de scratch atacağım bir iki parçaya. Müziğin evrensel olmasına özen gösteriyorum. İlla rap gibi rap olsun, diğerleri gibi ilk duyduğunuzda rap olduğunu anlayın gibi bir sorunum yok. Geçen albümde yaptığım parçalar için "Massive Attack tadında olmuş" diyenler vardı. Müzik dinleyen biri değilim. Hiç müzik dinlemediğim halde benim parçalarımı uluslararası bir grubun işine benzetmeleri hoşuma gitti. Demek ki doğru yoldayız. Ne kadar alternatif yöne kayarsak, benim için o kadar tatmin edici olacak. Kurallar ve şartlar kesinlikle yok.

Film müzikleriyle karşımıza çıkacak mısınız bu sene?

Bize iki diziden teklif geldi, çıkıp kendimizi gösterdik. Biri "Selena", diğeri de "Duvar"dı... Kimsenin repliklerini okumadık, kendi sözlerimizle oralarda bulunduk. Yeni bir teklif yok, ama yapmayı çok istiyorum.

Dizilerde çalışmaya karşı değiliz ama düetlerde seçiciyiz anlaşılan...

Dizilerde kendimi icra ettiğim sürece sorun yok. Karşı olduğum nokta, popçularla düet yapmak... Bir film, bir diziden çağırsınlar, gider performansımı yaparım. Beni bozmaz, çünkü kendimi temsilen yapıyorum o işi.

O dizilerin hedef kitlesi 12-25 yaş arasında değişiyor. Küçükler de anlayabiliyor mu sizi peki?

Unutmayalım ki onlar da büyüyecekler. Benim ismimi bilerek büyürlerse ne güzel... Eğer bizi görüp de severlerse, eğer bir çocuk bile bana bağlarsa kalbini, uzun yıllar gidebilir o sevgi...

Devamı: www.myspace.com/tirtiltirtil
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!