Pirelli'de Türk imzası

Güncelleme Tarihi:

Pirellide Türk imzası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2005 00:00

2006 Pirelli Takvimi, Paris’de düzenlenen dünya prömiyeriyle tanıtıldı. Ünlü modellerin poz verdiği fotoğraflarda Türk-İngiliz ikili, Mert Alaş ve Marcus Piggott’un imzası var.

Haberin Devamı

“The Cal” 2006 başlığını taşıyan takvim son derece güzel ve seksi altı yıldızın, Fransız Riviera’sında altmışlı yılları hatırlatan çarpıcı bir dekorda çekilmiş fotoğraflarından oluşuyor.

Pirelli Takvimi’ne ilk kez poz veren Jennifer Lopez, Gisele Bundchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson ve Natalia Vodianova bu yılki takvime poz veren ünlüler.

“Özgür ve güçlü” olarak özetleyebileceğimiz 2006 Pirelli Takvimi’nde hakim olan temalar, baştan çıkarma ve ifade özgürlüğü...

BEDEN: BİR ÖZGÜRLÜK ARACI

Şöhret ve güzelliklerinin farkında olan altı yıldız soyunmaktan, seksi ve çekici görünmekten hiç çekinmediler. Beden, gücün özgür bir aracı olarak betimlendi: Cazibe dizginlenmiş bir yunusla ya da muzur bir kızın çıplak kollarında sıkıca tuttuğu bir kediyle özdeşleşti...

Haberin Devamı

2006 takviminin lansmanı, 42 yıllık fotoğraf tarihini temsil eden The Cal’a ithaf edilmiş olan yeni internet sitesi www.pirellical.com’un doğuşuyla aynı zamana denk geliyor. İlk resmi sitenin lansmanından üç yıl sonra, Pirelli Takvimi efsanesi yeni ve eşsiz içeriğiyle online olarak da yenileniyor.

MERT ALAŞ VE MARCUS PIGGOTT

Mert ve Marcus 1971 yılında sırasıyla Türkiye ve Galler’de dünyaya geldi ve tamamen farklı alanlarda kısa bir süre çalıştıktan sonra (Mert klasik müzik ve Marcus grafik tasarım alanında) ilk defa 1994 yılında İngiltere’de karşılaştılar.

Marcus bir fotoğrafçının yanında asistan olarak çalışıyordu ve Mert de fotomodeldi. Fotoğrafçılık işinde birlikte çalıştıktan sonra, ayrılmaz bir ekip oluşturmaya karar verdiler. Londra moda dergisi “Dazed and Confused”a ilk fotoğraflarını gösterdiklerinde hemen kapak oluverdiler.

Sofistike ve güçlü kadın portleriyle tanınan Alaş ve Piggott’un fotoğrafları, reklamlara zerafet ve kusursuz mükemmelliğin havasını katıyor. Alaş “Diğer fotoğrafçılarla aramızdaki fark görüntüye büyük önem vermemiz” diyor. “Zamanımızın büyük bölümü makyaj ve saç tasarım odalarında geçiriyor. Böylece daha teknik detaylardansa görüntüye odaklanıyoruz. Teknik bölüm sonucu sadece yüzde 50 etkiler.”

Haberin Devamı

Ekip; Vogue Amerika, Vogue Italya, W Magazine, Pop Magazine, Numero ve Arena Homme Plus gibi dergilerle çalışıyor. Büyük müşterilerinden bazıları Louis Vuitton, Missoni, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Fendi ve Miu Miu gibi moda dünyasının önde gelen isimleri. Gucci, Yves St Laurent, Givenchy ve Lancome gibi parfümeriler için de fotoğraf çektiler. Alaş ve Piggott ayrıca Jennifer Lopez, Madonna, Bjork, Charlotte Rampling ve Kylie Minogue gibi ünlülerle de çalıştılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!