PES artık Türkçe

Güncelleme Tarihi:

PES artık Türkçe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2010 00:00

Çıkışı her yıl merakla beklenen futbol oyunu PES 2011, 7 Ekim’de hayranlarıyla buluşacak. Oyunda her zaman olduğu gibi pek çok yenilik var. En dikkat çekeniyse, menüsüne ilk kez girecek olan Türkçe dil seçeneği. PlayStation 3, Xbox 360 ve PC-DVD formatlarında kullanılabilecek Türkçe menü sayesinde oyuncular rahat edecek.

PES’in 2011 versiyonu, ‘Sınırsız Özgürlük’ sloganıyla tanıtıldı. Her bir pas ve şutun tam olarak gücünü ve yerini belirlemeyi sağlayan güç çubuğu, yeniliklerden biri. Bu sayede artık topu istediğiniz yere atabilecek, maçın temposunu ve kontrolünü belirlemek için boş alanlara uzun paslar yollayabilecek, ayağa kısa paslar verebilecek ve gerçekçi verkaçlara girebileceksiniz.
Oyundaki teknik gelişimleri bir yana bırakırsak, futbolseverleri en çok sevindirecek yenilik, Türkçe menü eklenmiş olması. Oyunu Türkiye’ye getiren Aral İthalat’ın Genel Müdürü Ömer Faruk Demir, “Türkçe menü sayesinde oyuncular daha başarılı olacak. Çünkü takımın oyun şablonu ve oyunun gidişatına göre yapılacak değişiklikler, maçı kazanmada büyük öneme sahip. Ayrıca yeni oyuna özgü tuşlara atanacak çalım hareketleri de birebir oyunda çok önemli olacak. Tüm bu menülerde yüzlerce farklı terim ve cümle olduğunu düşünürsek, oyun içi metinlerin Türkçe olması kullanıcılara büyük bir rahatlık sunacak” diyor.
Aral İthalat, oyunun Türkçe’ye çevrilmesi için üç yıldır Konami’yle görüşmelerini sürdürüyordu. Bu kadar beklenmesinin sebebi, korsan ürünlerin satışının fazlalığı.
Bu durum firmanın Türkiye’yle ilgilenmesini engelledi. Son yıllarda sık kullanılan PS3 formatında kopya ürün olmamasıyla artan satışlar, firmanın fikrini değiştirmesini sağladı. Bu sayede satışların yüzde 30 ile yüzde 50 arasında artması bekleniyor. Türkçe menünün FIFA’ya eklenmesi için de görüşmeler sürüyor.

HER TOPA KÖRÜ KÖRÜNE KOŞMAYA SON

* Sınırsız kontrol: PES Productions 360 derecelik pas imkanını daha da geliştirerek her bir pas, şut, taç, koşu yoluna top ve havadan topta yeni kontrol imkanı sunuyor.
* Şut ve dayanıklılık göstergesi: Genel güç göstergesine ek olarak ‘şut’ ve ‘dayanıklılık’ göstergeleri futbolcuların o andaki kondisyon durumunu yansıtıyor.
* Yeni defans yapay zekası: Defans oyuncuları artık mevkilerini doğal biçimde koruyacak, gelen her topa körü körüne koşmayacak, bunun yerine hücum oyuncusuna yaklaşarak onu hata yapmaya zorlayacak.
* Animasyon ve futbolcu fizikleri: Futbolcular daha akıcı ve doğal hareketlere sahip olacak, daha gerçekçi biçimde ivme kazanacak ve yorgunluklarını gösterecek.

ANA LİG’DE ONLINE FUTBOL

* Estetik: PES 2010 gerçek futbola en çok benzeyen futbolcuları sunmuştu, PES 2011 bunu ileriye taşıyor. 100 saatten fazla hareket yakalama görüntüsüyle baştan yaratılan binin üzerinde yeni animasyon oyuna eklendi.
* Taktik ve strateji: PES 2011 için yalnızca oyuncu ve formasyon değişikliklerinde değil, takım yönetiminin her alanında kullanılabilecek ‘sürükle ve bırak’ mekaniğini hayata geçirdi. Bu seçenekler, değişen oyun şeklini daha iyi anlamanızı sağlayacak görselliğe de sahip.
* Hareket ayarları: Oyuncuların favori hareket serilerini sağ kola atamaları sağlanıyor. Böylece bu hareketlerin erişilebilirliğini son derece arttırıyor.
* Ana lig online: Ana lig özelliğiyle online futbol oynanabilecek. En iyi futbolcuları kapmak için diğer PES severlerle mücadele etmek gerekecek.

YENİ SEZON AÇILDI

Zarif 40’lar pastoral 70’ler


LC Waikiki’nin yeni sezon kadın koleksiyonu, Barok ve Rokoko tarzından ilham alıyor, 40’lı ve 70’li yılların modasını geri getiriyor. Retro ve modernin kolajı diyebiliriz. Country Lux, Shabby Chic, New Nostalgia ve Braque Inks adını taşıyan dört grupta toplanmış tasarımlar. Country Luw pastoral, Shabby Chic Barok ve Rokoko, New Nostalgia 1940’lar, Baroque Inks 1970’ler ve Barok dönem çizgisi taşıyor. Bunlarla uyumlu ayakkabı ve aksesuvarlar da bulabilirsiniz.

Doğal ve rahat

Collezione’nin sonbahar koleksiyonu, günlük giyim ve modern hayata yönelik. Rahat ve fonksiyonel giysiler bulabilirsiniz. Kargo cepli pantolonlar, kamuflaj desenleri, ekoseler, degaje trikolar bulabilirsiniz.

Minimal deve tüyü

İpekyol’un yeni koleksiyonuna minimalizm ve camel denen devetüyü rengi ağırlığını koymuş. Yalın görüntüler, heykelsi formlar, kontrast materyal ve renk kullanımı dikkat çekiyor. Slimfit pantolonlar, rahat kesim uzun ceketler, pilili bol etekler ve düğme detaylı minik ceketler bulabilirsiniz.

Yeni markalar eklendi

Beymen, 2010-2011 sonbahar-kış sezonuna yepyeni markalarla giriyor. Temiz, sade ve minimal görüntü burada da karşımıza çıkıyor. Hafif kaşmirler, şık tüvitler, dolgun kadifeler ve yumuşak ipekler var. Belli ki sezonun ‘yeni siyahı’, devetüyü. Beymen koleksiyonunda da bolca kullanılmış. 1950’li, 60’lı ve 70’li yılların tasarımları dikkat çekiyor. Yeni markalara gelince... New York’lu Altuzarra, sıra dışı ve modern İtalyan Ilaria Nistri ile zamansız alışverişin ilk durağı Valentino. Bu arada Paris’in köklü modaevlerinden Vionnet de Beymen vitrininde.

Şehirli kadının adresi

Stefanel’de sportif ve sofistike baştan çıkarıcılık, sonbahar-kış koleksiyonunun genel ruhunu belirliyor. Tasarımlara androjen bir hava hakim. Kazaklar tunik rahatlığında, pantolon detayları eşofmanlardan ilham almış. İpek ve deri detaylar var. Marianne Faithfull havası arayanlara tavsiye edilir.

Bir kadın altı tema

Vakko’nun kadın koleksiyonunda altı ayrı tema var: Must Have, Etno Chic, Color Therapy, Urban Chic, Bon Ton ve De Luxe. İlk grupta, bir kadının gardrobunda olmazsa olmazlar var. Bon Ton’da şık ama sade tasarımlar bulabilirsiniz. Dantel, zincir ve kürk detaylı minik ceket ve trikolar, incili kolyeler, minik taşlı dantel, saten, kadife detaylı elbiseler gibi... Urban Chic 7/24 yaşayanlar için. Haftasonu şıklığı arayanlar bu koleksiyona bakmalı. Etno Chic, doğadan ve farklı kültürlerden etkilenmiş. En büyük özelliği renk cümbüşü olan jakarlı trikoları ve devore kadifeleriyle renkli emprimeleri. Color Therapy, mücevher renklerinin enerjisini yansıtıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!