Pembe binada mavi melekler

Güncelleme Tarihi:

Pembe binada mavi melekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Güçsüzlere ve Kimsesizlere Yardım Vakfı, Ankara'da pembe bir binada çalışmalarını sürdürüyor.

12 yıl önce kurulan vakfın gönüllü üyeleri; kimsesizler, çocuklar, hasta ve ilgi bekleyenler için gece gündüz çalışıyorlar.

Tamamı gönüllü üyelerden oluşan vakfın Genel Başkanı ve Kurucusu Günsel Dural, amaçlarını, ‘‘Elimizden geldiğince yardım’’ diye özetliyor.

Kimsesizler, çocuklar, hasta ve ilgi bekleyenler için gönüllü olarak çalışıyorlar. Kimine barınak, kimine sıcak bir yemek kimine ise sevgi sunuyorlar. Bundan 12 yıl önce, Keçiören Belediyesi’nin bağışladığı bir arsayla işe başlayıp hizmet binalarını tamamen kendi öz kaynaklarıyla yapmışlar. Vakıf, çalışmalarını hayırseverlerin desteği ve bağışlarla sürdürüyor. Gelir kaynakları içindeki en büyük yeri, evlerden topladıkları kağıtlarla hurdalar oluşturuyor. Paraya çevirdikleri bu atıkları, ihtiyacı olanlara ulaştırıyorlar. Çalışmaları bununla sınırlı değil. Bine yakın çocuk okutuyor, hastaları tedavi ettirip, ilaç yardımı yapıyorlar. Yaşlı ve kimsesizleri de bu bina içinde ağırlıyor, her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar.

Kendilerini Atatürk'ün izinde, çağdaş Türk kadınları olarak tanımlayan mavi melekler, ‘‘Biz Atatürkçü çizgi üzerinde, yardıma ve bakıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşmayı, görev edindik. Bu yol sevgi yoludur. İnsan sevgisi en yüce sevgidir’’ diyorlar. Sol göğüslerinin üzerine, özenle yerleştirdikleri Atatürk rozetlerini onurla taşıdıklarını söylüyorlar.

Pembe binanın, pembe koridorlarında dolaşan mavi elbiseli melekler, gönüllerini bu işe vermekten mutlu. Çabalarının sonuçlarını aldıklarında da bundan büyük bir gurur duyduklarını belirtiyorlar. Her geçen gün artan azimleriyle yemin ediyorlar. ‘‘Güçsüze güç, yurtsuza yuva, dertliye derman olmaya devam edeceğiz.’’

Mavinin enerjisi

Yardım aşkı ve isteğiyle dolu bu hanımların, giysilerinde neden mavi rengi seçtiklerine gelince... Onlara göre mavi, enerjiyi simgeliyor. Dernek rozetleri de turuncu, beyaz ve mavi renklerden oluşuyor. Turuncu, sevgi ve sıcaklık. Beyaz, temizlik ve sağlık. Mavi, enerjiyi anlatıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!