Patlıcan yemeğinde en iyi 10 adres

Güncelleme Tarihi:

Patlıcan yemeğinde en iyi 10 adres
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 15, 2005 00:00

Bir yaz sebzesi olan ve sıcak iklimlerde yetiÅŸen patlıcan, Türk mutfağının demirbaÅŸlarından. Patlıcanla akla gelen her tür yemeÄŸi yapıyoruz.ZeytinyaÄŸlısı, etlisi, pilavı, böreÄŸi, salatası, çorbası hatta reçeli bile var. İçerdiÄŸi A vitamini ve fosforla sinirleri teskin eden, kalp saÄŸlığına faydalı olan patlıcan, kansızlığa da iyi geliyor. Restoranlar özel tarif ve soslarla patlıcandan binbir çeÅŸit lezzet çıkartıyor. Biz de bu hafta jüri üyelerimize, hazır mevsimi de gelmiÅŸken, patlıcanı nerede yiyelim diye sorduk. Ä°ÅŸte Türkiye’nin patlıcanlı yemeklerde iddialı 10 adresi. EN Ä°YÄ° 101. Kanaat - Ä°STANBUL 2. Hünkar - Ä°STANBUL 3. Hacı Salih - Ä°STANBUL 4. Onur Kebap - ADANA5. Muhabbet Restoran - ANTALYA6. Pandelli - Ä°STANBUL 7. Hacı Arif Bey - ANKARA 8. Urfa Ev Sofrası - URFA 9. BoÄŸaziçi Ocakbaşı - Ä°ZMÄ°R10. Parlak Restoran - ANTALYAKANAATPatlıcan kebabını deneyin1933’ten bu yana hizmet veren Kanaat Lokantası, Ãœsküdar’ın klasiklerinden. Kargılı Ailesi’ne ait lokantanın aşçısı da aileden biri. Kanaat’te patlıcan kebabı, patlıcanlı beÄŸendi, patlıcan pilavı, patlıcan oturtma, patlıcanlı parmak kebabı var. Patlıcan kebabı, beÄŸendisi ve parmak kebabı çok popüler. Åžubesi olmayan Kanaat, haftaiçi her gün açık ve rezervasyon gerekmiyor. Patlıcanlı soÄŸuk ve sıcak yemeklerin fiyatları 5 ile 8 YTL arasında deÄŸiÅŸiyor. Tel: (216) 553 37 91HÃœNKARSalatası parmak ısırtıyor KözlenmiÅŸ patlıcanla yapılan imam bayıldı, karnıyarık, ÅŸakÅŸuka, hünkar beÄŸendi, patlıcanlı parmak kebabı, patlıcan salatası ve oturtma, Hünkar’ın zengin patlıcanlı yemek mönüsünde yer alanlardan bazıları. Keçi peyniri ile yapılan zeytinyaÄŸlı patlıcan salatası, beÄŸendisi, karnıyarık ve imambayıldısı en çok beÄŸenilen yemeklerden. Etiler ve NiÅŸantaşı’nda hizmet veren Hünkar’ın sahibi ve ÅŸefi Feridun Ãœgümü. Rezervasyon ÅŸart. Hünkar’da 7 YTL’ye zeytinyaÄŸlı patlıcan, 15 YTL’ye patlıcanlı istim kebabı yiyebilirsiniz. NiÅŸantaşı Tel: (212) 225 46 65HACI SALÄ°HBeÅŸ çeÅŸit patlıcanlı yemek1944’ten bu yana hizmet veren Hacı Salih Lokantası’nda kuzu patlıcanlı beÄŸendili kebap, patlıcanlı çömlek kebabı, patlıcanlı yaz türlüsü, patlıcan musakka ve zeytinyaÄŸlı imambayıldı var. Hacı Salih’in en çok beÄŸendisi ve imambayıldısı tercih ediliyor. Abdullah Mozvüt’ün sahip olduÄŸu BeyoÄŸlu’ndaki restoran, pazar hariç her gün saat 11.00 - 22.00 arası açık. Tel: (212) 243 45 28 ONUR KEBAPKızartma deÄŸil közde Adana’daki Onur Kebap Salonu’nun mönüsünde patlıcan kebabı ve meze çeÅŸitleri ayrı bir yer tutuyor. Åževket Özboy ile Nadir Giray’ın iÅŸlettiÄŸi Onur Kebap Salonu’nda patlıcan kebap, hünkar beÄŸendi, alinazik, güveç, babagannuÅŸ, söğürme ve kızartma patlıcan severlerin tercihi oluyor. Biftek tike ve simit kebabı parçalarıyla hazırlanan hünkarbeÄŸendi özellikle ilgi çekiyor. Daha hafif olsun diye patlıcanı yaÄŸda kızartmak yerine közde piÅŸiriyorlar. Süt ve kaÅŸar peyniriyle yoÄŸurarak lezzetini zenginleÅŸtiriyorlar. Patlıcan kebap 5, hünkarbeÄŸendi 8, alinazik 7, patlıcan söğürme, babagannuÅŸ, patlıcan kızartma 1.5 YTL. Tel: (322) 454 66 30 MUHABBET RESTORANEge ve Akdeniz mutfağıAntalya Konyaaltı Sahili’nde, Beach Park içerisindeki Muhabbet Restoran, Ege ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı mönüsüyle iki yıldır hizmet veriyor. HünkarbeÄŸendi, Osmanlı güveci, istim kebabı en beÄŸenilen yemeklerden. Yunus SaÄŸlam ve yardımcısı Akif KılınçoÄŸlu ile GülÅŸen Kırak’ın sorumlu olduÄŸu mekanda geleneksel mönüler ve patlıcanlı yemekler ağırlıkta. Her akÅŸam canlı müzik var. HünkarbeÄŸendi 12, Osmanlı güveci 11, Ege usulü patlıcan salatası 4, istim kebabı 10, babaganuÅŸ 4 YTL. Tel: (242) 238 29 72PANDELLÄ°Osmanlı mutfağından patlıcanlı börek1901’den bu yana açık olan Pandelli, Cemal Biberci ve Dr. Hristo ÇobanoÄŸlu’na ait. Bir ÅŸubesi de Atina’da olan tarihi restoranın en sevilen patlıcanlı yemeÄŸi özel patlıcanlı börek. Osmanlı Mutfağı’ndan örneklerin sunulduÄŸu Pandelli’de patlıcan kebabı, patlıcan beÄŸendi, patlıcanlı salata, patlıcan dolması, imambayıldı var. Mısır Çarşısı içinde olduÄŸu için sadece öğlenleri 11.30 ile 16.00 arasında açık. Patlıcanlı börek, patlıcan dolması ve imambayıldı 6, patlıcan kebabı ve beÄŸendi 18 YTL. Tel: (212) 527 39 09 HACI ARÄ°F BEYAntalya’dan çekirdeksiz patlıcanKavaklıdere Güniz Sokak’taki Hacı Arif Bey, 1986 yılından beri hizmet veriyor. Sahibi Mehmet Arif Özemir. Personelin varlığı uzun ömürlü. Ä°ÅŸletme Müdürü Niyazi Åžahin 19 yıldır burada çalışıyor. Gaziantep ve GüneydoÄŸu mutfağını mönüsüne taşıyan Hacı Arif Bey’in aşçısı Karslı Kasım Aras. O da restoran kurulduÄŸundan beri burada. Patlıcan kebap ve alinazik olmak üzere iki çeÅŸit patlıcanlı yemek var. Patlıcan kebapta patlıcanın özellikle çekirdeksiz olanı tercih ediliyor. Patlıcan Antalya’dan getirtiliyor. Alinazik için patlıcan hafif közleniyor, zırhlanarak sarmısaklı yoÄŸurt üzerine servis yapılıyor. Ä°steÄŸe göre üzerine tavuk, kıyma ve kuzu ÅŸiÅŸ de konulabiliyor. Ä°ki yemek de 8.50 YTL. Tel: (312) 467 00 67.URFA EV SOFRASIUrfa’da akla ilk gelen adreslerdenUrfa’da patlıcanlı kebap dendiÄŸinde ilk akla gelen yerlerden biri. 20 kiÅŸilik kadrosu ile hizmet veriyor. Patlıcanlı kebabın yanında özel hazırlanmış bostana salatası veriliyor. 3 yıldan bu yana faaliyet gösteren Urfa Ev Sofrası’nın iÅŸletmecisi Faruk Atlas. Özel yapım patlıcanlı kebabın porsiyonu 6 YTL. Telefonla evlere ve iÅŸyerlerine servis yapılıyor. Tel: (414) 315 35 35BOÄžAZİÇİ OCAKBAÅžIJülyen kebap varMustafa ÅžerifoÄŸlu’nun sahibi olduÄŸu Ä°zmir Bostanlı’daki BoÄŸaziçi Ocakbaşı Restoran, 13 yıldır et ve kebap yemekleri ile hizmet veriyor. Ä°ki katlı, 200 kiÅŸi oturma kapasiteli BoÄŸaziçi Ocakbaşı, haftanın yedi günü açık. Aşçıbaşı Veysel Samsama. Mönüde patlıcanlı beÄŸendi, patlıcanlı kebap, BoÄŸaziçi jülyen kebap, alinazik, babagannuÅŸ, söğürme yer alıyor. Patlıcanlı kebapların porsiyonu 15 YTL. Tel: (232) 330 00 13 PARLAK RESTORANKarnıyarık üzerine kaÅŸarAntalya Kazım Özalp Caddesi’ndeki Parlak Restoran, 56 yıldır hizmet veriyor. Ev yemeklerinin ön planda olduÄŸu restoranda musakka, karnıyarık ve patlıcan yahnisi çok beÄŸeniliyor. Parlak’ta istek üzerine karnıyarığın üzerine kaÅŸar peyniri de koyuluyor. Özellikle kent merkezindeki esnaf ve civardaki memurlar, öğle yemekleri için Parlak Restoran’ı tercih ediyor. Musakka ve karnıyarık 4.50, patlıcan yahnisi 3.50 YTL. Tel: (242) 241 91 60Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!