"Paris Techno Parade"da Türk rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Paris Techno Paradeda Türk rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2009 12:13

11. "Paris Techno Parade" etkinliğinde bu yıl Türk rüzgarı esti.

Haberin Devamı

Fransa’daki "Türk Mevsimi" etkinlikleri dolayısıyla Türkiye bu yılki "Techno Parade"a onur konuğu olarak katıldı.

Resmi temaslar için Paris’te bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Eğemen Bağış, onur konuğu olarak, kortejin başında giden araca bindi.

Eşi Beyhan Bağış ve Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk ile birlikte Türk aracından, "Techno Parade" yürüyüşüne katılan coşkulu kalabalığı selamlayan Bakan Eğemen Bağış, gençlere Türkiye’yi tanıtan tişört dağıttı.

Bağış, bu yıl "müzik, sosyal ve etnik alanda birliktelik" teması ile düzenlenen "Techno Parade"ın startını veren Kültür Bakanı Frederic Mitterrand, eski Kültür Bakanı Jack Lang ve Belediye Başkanı Bertrand Delanoe ile de bir süre sohbet etti.

Türk aracındaki "Sound of İstanbul" müzik grubuna üye Türk gençleri, çaldıkları tekno müziklerle Parisli gençleri coşturdu.

Haberin Devamı

Murat Uncuoğlu ve Tolga Fidan ile birlikte DJ’ler Ufuk ve Tutan, "Denfert Rocheau" meydanından başlayan ve "Bastille" meydanında sona eren "Techno Parade" izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Fransa ve yurt dışından gelen 150’ye yakın tekno müzik ustasının, 20 kamyondan oluşan konvoy içinde araçlar üzerindeki konserleri, Paris sokaklarında renkli tablo oluşturdu.

Ünlü tekno müzik DJ’leri David Guetta, Joachim Garraud, Missil, Zebra, Derrick May de Techno Parade’a katılan isimler arasında yer aldı.

RAMAZAN GECELERİ BİTİYOR

Bu arada Fransa’daki "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Ramazan geceleri" bu akşam Paris’teki Chatalet Tiyatrosu’nda düzenlenecek konserle sona erecek.

Bakan Bağış’ın da katılacağı konserde, Sezen Aksu, Baba Zula, Selim Sesler, Taksim Trio, Kolektif İstanbul grupları konser verecek.

Yaklaşık 2,5 ay önce başlayan "Türkiye Mevsimi" etkinlikleri kapsamında Fransa’da 9 ay süreyle, başta Paris olmak üzere 70’i aşkın kentte 400’ün üzerinde sanatsal ve kültürel faaliyetle Türkiye tanıtılıyor.

"Türkiye Mevsimi", Fransız toplumuna çağdaş Türkiye’nin dinamikleri, yaratıcı farklılıkları, kültür ve mirasının daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!