Paris’te TurqualIty rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Paris’te TurqualIty rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2005 00:00

Paris’te düzenlenen Moda Haftası’nda geçen perşembe günü tasarımlarını sergileyen dünyaca ünlü Türk tasarımcılar, Dice Kayek ve Hüseyin Çağlayan, ayakta alkışlandı. ‘Turquality’ desteğiyle yapılan defileleri Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de izledi.

GEÇEN 6 Ekim’de Paris’teki Moda haftası kapsamında Carrousel Du Louvre’da düzenlenen Hüseyin Çağlayan defilesinde 16 manken podyuma çıktı. Modacının 2006 sonbahar kış koleksiyonu yaklaşık 35 parça kıyafetle tanıtıldı. Siyah beyaz ve mavi ağırlıklı koleksiyon her zaman olduğu gibi ilginç detaylarla süslenmişti. Çağlayan’ın mankenlerin popolarını yastık koyarak desteklemesi, dikkat çekti.

DC Kayek defilesi ise akşam 21.00’de Place De L’Opera’da yapıldı. DC Kayek 2006 İlkbahar Yaz Koleksiyonunda beyaz, krem, sarı ve siyah ağırlıkta transparan kumaşlar sıklıkla kullanıldı, etekler pileli ve kabarık elbiseler uçuşacak şekilde tasarlandı. Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in Paris’te Türk tekstili ve modasının dünya çapında markalaşması ile ilgili basın toplantısından sonra gerçekleştirilen Hüseyin Çağlayan ve Dice Kayek defileleri Fransız moda severler tarafından büyük ilgi gördü.

Devlet Bakanı Tüzmen’in, defilelere turkuvaz renkli kravatla katılması dikkat çekti. Turkuvaz rengi, Türk markalarını dünyaya tanıtmak amacıyla sürdürülen ‘Turquality’ kampanyasının logosunda kullanılıyor. Her iki defileyi de hayranlıkla izleyen Bakan Tüzmen, modacıları tebrik etti.

‘Turquality’, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri tarafından başlatılan bir projenin adı. Projenin amacı ise belirli standartları yakalamış Türk markalarının uluslararası pazarlarda kalite imajını güçlendirmek ve daha iyi tanıtımını yapmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!