Paris fiyatlarıyla bir Paris barı

Güncelleme Tarihi:

Paris fiyatlarıyla bir Paris barı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Galata’da, bakkalların bile içki satmadığı bir mahallede bir şampanya bar açıldı. Burası sadece bir bar değil. Aynı zamanda çok şık bir butik otelin lobisi. İddiası, Fransız fiyatlarla Paris atmosferi

Haberin Devamı

Galata’da, Doğan Apartmanı’nın yanından Serdarı Ekrem sokakta yürüyorum. Fransız Sokağı’ndakilere nispet yapacak kadar Fransız bir bar, ferforjelerin ardından bana bakıyor. Bir süre öylece bakışıyoruz, çünkü Beyoğlu’nun bu bölgesinde bar ve kulüp hiç alışılmadık bir şey olmadığı gibi, mahallenin bakkal ve marketlerinde de numunelik bir bira bulamazsınız.
İşin sırrı içeri girince ortaya çıkıyor: Çünkü burası sadece bir bar değil, aynı zamanda bir butik otelin lobisi... Otel olmanın avantajıyla da böyle bir mekân kurulabilmiş girişine.  Bir şampanya bar olarak tasarlanan Le Fumoire, 8-10 masalı küçük bir yer. Kaliteli Fransız şarap ve şampanyalarının ucuza içilebileceği, klasik Fransız yemeklerinin servis edileceği, gerektiğinde kapılarını kapatıp özel partiler için kullanılabilecek bir mekân...

Haberin Devamı

TÜRKİYE ÇOK PAHALI

Otelin ve barın sahibi Alex Varlık “Le Fumoire’ı tıpkı Paris’teki benzerleri gibi yaptık. Fiyatlar da Türkiye’deki yüksek  fiyatlar değil, Paris fiyatları olacak. Yani burada kötü şaraba, kötü şampanyaya yüksek ücret ödemek yok. İnsanlar 10 liraya Billecart Grande Cuvee, 20 liraya Champagne Piper içebilecek. Şaraplarda da aynı politikayı izliyoruz. Sadece üç çeşit Türk şarabımız var. Onun dışında bütün kav Fransız. 24 liraya Chinon ya da 18 liraya Chablis Chapelle Royale içebilecekler” diye anlatıyor Galata’nın yeni yakışıklısı Le Fumoire’ı. 

Ressam Utku Varlık’ın oğlu Alex Varlık’ın annesi Fransız. Paris Ünivesitesi’nde hukuk okuduktan sonra, Türkiye’de çalışmaya karar verdi. Le Georges ve Le Fumoir İstanbul’daki ikinci girişimi. House Apart ve House Otel projelerinin de kurucu ortağı.

GALATA’DAN BAŞLADI BREZİLYA’YA UZANACAK

Le Georges otel 21 odadan oluşuyor. Bu aslında bir butik otel formatı. Aynı format İstiklal’de Botter Han’a ve Sultanahmet’te bir binaya uyarlanacak ve sonra da yurtdışına açılacak: Brezilya. Konsept tamamen Fransız tarzı üzerine kurulmuş. Odalar birleşip büyük süitlere dönüşebiliyor. Hizmetlilerin kendi asansör ve servis alanları var, merdivenlerde çamaşır taşıyan görevlilerle karşılaşmıyorsunuz.
Fakat otelin en önemli avantajı üst katlardan görülen manzarası: Odaların Boğaz ve Tarihi Yarımada’yı cepheden gören terasları var. Terastaki jakuzinize kurulup manzaranın tadını çıkarabiliyorsunuz. Odalar için gecelik 194-387 Euro ödeniyor. (212) 244 24 23

Haberin Devamı

DANSÇI UTKU BAL

Peparani’nin gösterisinde çıkacağım

- Pek çok sanatçının konserinde sizi dans ekibinde görüyoruz. Bugüne kadar kimlerle çalıştınız?
- Ajda Pekkan’dan Hande Yener’e, Betül Demir’den Sıla’ya, Deniz Seki’den Enbe Orkestrası’na birçok sanatçı ve grupla sahneye çıktım. Konserlerde ve özel gecelerde onların sahnelerini konsepte uygun dans gösterileriyle renklendiriyorum. Kliplerinde de dans ediyorum ve koreograflık yapıyorum. Bu hafta Işın Karaca ve Betül Demir’in kliplerini çekeceğiz.
- Dans merakı nasıl başladı?
- 11 yaşında Antalya Devlet Opera ve Balesi ile...  Sonra Hacettepe ve İstanbul Üniversiteleri’nde devam ettim. İki yıldır da Academie Internationale de la Dance’a yaz stajı yapmaya gidiyorum. Bu gidişimde Fransa’daki genç dansçıların üç aydır heyecanla beklediği bir seçmeye katıldım ve 1100 katılımcı arasından seçilen 20 dansçıdan biriyim. Okul bir yıllık eğitim bursu verdi. Bu eğitimle eşzamanlı koreograf Giuliano Peparini’nin 2013’teki gösterilerinin provalarını da yapacağım ve inşallah 2013’te Paris’te bu yeni gösteride sahneye çıkacağım.
- Peparini kim?
- Dünyanın en iyi koreograflarından biri. Marsilya Ulusal Balesi’nde başdansçı olarak görev yapmış. Paris Operası’nda ve Bolşov Tiyatrosu’nda çalışmış. Tam bir efsane! 2004’te Cirque Du Soleil’in, 2008’de ‘The Vitner’s Luck’ ve ‘Oscar et la Dame Rose’ filmlerinin de koreografı.
- İnsanlar dansınızı sadece bu konser ve gösterilerde mi görebilir?
- Yoo, gece hayatından da karşılaşabiliriz. Mesela Eelence’de arkadaşlarımla dans ederken veya Mask’ta karaoke yaparken!

Haberin Devamı

ORA’LI MISINIZ

Bayrampaşa’da 6 bin 300 kişilik konser salonu

Tam bir sene önce yazmışım: Akvaryum, bungee jumping, lunapark, moda haftası, parti, eğlence ve alışveriş derken adı yıllarca cezaeviyle anılan Bayrampaşa, İstanbul’un yeni yaşam alanı oluyor diye... Bayrampaşa’da son olarak Forumistanbul’un karşısındaki 70 dönümlük arazide 400 milyon Euro’luk Ora İstanbul inşa edildi. Projede, iki otel, Disneyland, Asterix temalı park ve outlet alışveriş merkezinin yanı sıra 6 bin 300 kişilik bir de konser salonu yer alıyor: Ora Arena. CRR ana salonun 860, Bostancı Gösteri Merkezi’nin 2.400 kişilik olduğu düşünülürse, yatırımın önemi daha da ortaya çıkıyor. Yani artık Bayrampaşa’ya gitmek için bir nedenimiz daha var. Ora Arena’nın uluslararası standartlardaki 3.038 metrekarelik sahne arkası salonu dünya çapında organizasyonların adresi haline getiriyor. Yiyecek-içecek servisinin yapılacağı Club Lounge, provalar ve gösteri sonrası partiler için Backstage Lounge tasarlandı. Her biri 12 kişi kapasiteli 10 VIP loca, özel misafirler ve şirketlerin ağırlayacakları çok özel müşteriler için.  Ora Arena’nın açılışı 6 Ekim’de Disney on Ice gösterisiyle yapıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Kenan Doğulu konseri var. Biletler Biletix’te 39-112 lira. (216) 556 98 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!