Parası yok diye parmakları kesilecek

Güncelleme Tarihi:

Parası yok diye parmakları kesilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 12:18

Yeşil kartlı, 42 yaşındaki Selim Fındıkkıran tedavi için para bulamadı doktorlar çareyi parmaklarını kesmekte buldu.

Haberin Devamı

ADANA’da, damar tıkanıklığının neden olduğu, halk arasında ‘budama’ denilen ‘burger’ (Tromboanjitis obliterans) hastalığına yakalanan 42 yaşındaki Selim Fındıkkıran, gittiği hastanelerde yeşil kartlı olduğu için kendisine ilgi gösterilmediğini öne sürdü. Yeşil kartın karşılamadığı ozon tedavisini de parası olmadığı için yarıda bırakan Fındıkkıran’ın, sağ ayağındaki yaralı parmakların kesilmesi kararlaştırıldı.

Manifaturacılık yaparken 16 yıl önce burger hastalığına yakalanan Selim Fındıkkıran, rahatsızlığı nedeniyle çalışamadı. İşyerini kapatan ve geçen süreçte ekonomik sıkıntı çekmeye başlayan Fındıkkıran, tedavisini yürütebilmek amacıyla yeşil kart aldı. 2 oğlunun da öğrenimlerini bırakıp, evin geçimine katkı amacıyla çalışmaya başladığını kaydeden Fındıkkıran, yeşil kartıyla tedavisini yaptırmaya başladı. İlaçla yapılan tedavi sonuç vermeyen Fındıkkıran’ın sağ ayağında baş gösteren hastalık gün geçtikçe yayıldı. Tıkalı damarların etkisiyle ayağında kan dolaşımı düzensizleşen Fındıkkıran’ın ayak parmaklarında yara oluşmaya başladı.

‘DOKTORLAR İLGİ GÖSTERMEDİ’ İDDİASI

Doktor tavsiyesi üzerine ozon tedavisi yaptırmaya karar veren, ancak, yeşil kartın ozon tedavisini karşılamaması nedeniyle 6’ncı seanstan sonra tedaviyi bırakan Fındıkkıran, yıllardır iyileşmemesinin doktorların ilgisizliğinden kaynaklandığını öne sürerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı


“Adana’da gitmediğim kamu hastanesi kalmamıştır. Yeşil kartlı olunca maalesef yeterince ilgilenmediler. Hastanelerin kalp damar cerrahi servisleri ile ortopedi servisleri arasında yıllardır mekik dokuyorum. Çalışamadığım için param yok. Gittiğim doktorlar, yeşil kartlı olduğumu öğrenince yapacakları bir şeyin olmadığını söyleyip ilgisiz kalıyorlar. İlaç tedavisi yapıldı ama sonuç vermedi. Ayağımda yara oluştu. Ozon tedavisi önerdiler, ancak, onu da kendimiz paramızla yaptırıyorduk. Ozon tedavisi için gittiğimde yaranın, hastalığın ilerlediğini, ancak ayağın kurtulması için uygulama yapılabileceğini bildirdiler. 6 seansa katıldım. Ozon tedavisinde her seans 70 TL’ydi. Yakınlarımın, komşularımın desteğiyle ancak 6 seansa katıldım. Para olmayınca ozon tedavisini de yarıda bıraktım. Son olarak, Adana Devlet Hastanesi’nin kalp-damar polikliniğine gittim, oradan Başkent Hastanesi’ne sevk edildim. Burada MR çekildi ve hastalığın büyümemesi, ayağı tümden etkilememesi için 2 parmağımın ameliyatla kesilmesi kararlaştırıldı. Tedavi için bu kadar beklenmesi mi gerekirdi? Şimdi ameliyatı bekliyorum. İlgisizlik ve parasızlık kurbanı oldum.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!