Paparazzilik bana ters

Güncelleme Tarihi:

Paparazzilik bana ters
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2005 15:30

Hülya Avşar’a yapıldığı zaman bile itiraz ettim. (Niye ‘bile’, söyleyeceğim.) Yakında ölen Suudî Arabistan Kralı Fahd’ın kardeşi, Prens Türki el Faysal’ın kızlarına yapılınca duble duble rahatsız oldum. Hakkımız yok!

Neden bahsettiğim herhalde ortada, kadınların izinlerini almadan, uzaktan, teleobjektifle mayolu fotoğraflarının çekilmesinden ve yayımlanmasından bahsediyorum.

‘Hülya Avşar’a yapıldığı zaman bile...’ dedim. Niye ‘bile’, söyleyeyim...

Hülya Avşar, halkın önüne çıktığı, göründüğü, tanındığı oranda para kazanan bir oyuncu, bir şarkıcı. ‘Kamusal’ ve belli ölçülerde özel hayatının izlenmesini, haber yapılmasını peşinen kabul etmiş. Hatta teşvik etmiş. (Kocası Kaya’nın zamparalıklarını kameralara anlattığına göre...)

Onun için, halka açık bir yerde mayoyla gezerse, peşinde gazeteciler olduğunu + fotoğrafının çekileceğini + kullanılacağını bilir.

Ayrıca, Hürriyet gazetesinde, Kelebek’te, hemen bütün renkli gazetelerde ve televizyonlarda yayımlanan, hani ‘kiraladığı tekneyle Ege’de gezerken çekilmiş bikinili fotoğrafları’ vardı ya, ben o fotoğrafların pek de ‘paparazzi’ yani ‘uzaktan / habersiz / izinsiz’ olduğuna inanmıyorum, fena halde ‘danışıklı dövüş’ kokuyordu...

Bütün bunlara rağmen, bir sanatçının bile (vücudunu gösteren, fiziğini para kazanmak için kullananlar dahil - bunu kötü niyetsiz söylüyorum) uzaktan izlenmesi, habersiz / izinsiz / gizli fotoğraflarının çekilmesi ve kullanılması, tabii özel hayatıra bulaşılması, bana ters...

Hele hele, söz konusu olan, kadınların çarşafla, peçeyce gezdiği aşırı tutucu Suudî Arabistan vatandaşı iki prenses ise...

Hayır, insan gibi bir tatil yapmak üzere geldikleri Bodrum’da, bir plajda, bikiniyle denize girerken, Prens Turkî el Faysal’ın kızlarının, uzaktan, teleyle fotoğraflarının çekilip, gazetede yayımlanmasına... hayır, kusura bakmayın!

İşin ‘inanç’ yönü beni ilgilendirmez ama...

Bu insanların özel hayatına, hürriyetine, hatta (S.Arabistan ve radikal dinciler söz konusu olduğuna göre) can güvenliklerine saldırıdır!


Not: Her fırsatta eleştiriyorum, ama aynı fotoğraf ve haberi benim gazetemin, Hürriyet'in 'Buna hakkımız yok' diyerek kullanmadığını biliyorum. Övünüyorum!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!