P&G : Türkiye’nin insanları muhteşem ruha sahip

Güncelleme Tarihi:

P&G : Türkiye’nin insanları muhteşem ruha sahip
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 00:00

Dünyanın en değerli şirketi Procter and Gamble (P&G) ın Küresel Faaliyetler Direktörü Robert A. McDonald, "Türkiye’yi genç, dinamik ve girişimce ruha sahip insanlarıyla muhteşem bir gelecek bekliyor" diyor.

Yıllık net satışları 76 milyar dolara erişen P&G’da yeni üslendiği görev nedeniyle Hürriyet’in de katıldığı Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri gazetecileriyle buluşma toplantısında McDonald, "Son yönetim kurulu toplantısını yaptığımız Türkiye en sevdiğim ülke. Sık sık ziyaret etmeyi planlıyorum. Türk halkı yanısıra Almanya ve Avrupa ülkelerine yerleşmiş Türkler de baş müşterilerimizden." diye ekledi. P&G ürünlerini yeryüzünde 3.5 milyar insanın kullandığına işaret eden ABD Harp Akademisi West Point mezunu McDonald, "Türkiye ile 20 yıldır iş yapıyoruz. Çok güvendiğimiz bu ülkede kalıcıyız. Kudretimiz dahilinde Türk tüketicilerine hizmet etmekte kararlıyız. Sürekli büyümeyi amaçlıyoruz. Siyasi sorunların hiçbiri hatta krizli dönemlerde dahi fikrimizden dönmeyi düşünmedik. Türkiye ciddi ekonomik dönemlerde krizlerden süratle sıyrılmasını, kendisini iyileştirmede başarısını kanıtladı. Faiz kurları ve enflasyonu düşürmek, yatırım koşullarını kolaylaştırmada başarı gösterdi. Yatırımlarımızdan memnunuz" diye devam etti.

DÜNYA BİRİNCİSİ:

ABD ve diğer ülkelerde 145 üretim kuruluşuna sahip P&G günlük sayısal satış toplamında da dünyada birinci. 2005 Ocak ayında Gillette firmasını satın alan P&G böylece her gün üç milyar adet ürün satışıyla Unilever’i de geride bırakarak yerkürenin en büyük tüketici ürünleri şirketi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!