Özlem 9 ay sonra komadan çıktı

Güncelleme Tarihi:

Özlem 9 ay sonra komadan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2005 01:39

Zonguldak Atatürk Lisesi’nin mezuniyet balosu çıkışında 5 Haziran 2004 tarihinde alkollü bir sürücünün çarparak komaya soktuğu 18 yaşındaki Özlem Çavur, dokuz aydır yaşam mücadelesi veriyor.

DOKTORLARIN uzunca bir süre önce ‘umut yok’ dediği Özlem, annesi Sevinç Yamakoğlu’nun çabasıyla bitkisel hayattan kurtuldu. Gözlerini açan ve söylenenleri anlayan Özlem’in odasında 24 saat boyunca sevdiği sanatçı Yalın’ın kasedi, özellikle de ‘Meleklerin sözü var’ şarkısı çalıyor. Sevinç Yamakoğlu, Özlem’in odasının duvarlarını kızının çocukluk ve gençlik fotoğrafları ve arkadaşlarının mektuplarıyla donatırken, duvarlara astığı yazılarla da kızına güç veriyor.

Kızının bir gün mutlaka ayağa kalkacağını söyleyen Sevinç Yamakoğlu, ‘İstanbul ve Ankara’daki tüm hastaneleri dolaştım. Herkes kızımın yaşamasının bile mucize olduğunu söyledi. Kızım bitkisel hayattan çıktı. Devlet hastanelerindeki ilgisizlik yüzünden kızımın bakımını ve tedavisini kendim yapıyorum. Özel fizyoterapist tutarak kızıma her gün egzersiz yaptırıyorum. Kızımın gözlerimin önünde erimesine müsaade etmeyeceğim’ diye konuştu.

Kızının en mutlu gününde alkollü bir sürücünün kurbanı olduğunu söyleyen Yamakoğlu, ‘Alkollü sürücü beş ay cezaevinde yattıktan sonra dışarı çıktı. Sürücü 8’de 8 hatalı olmasına rağmen mahkeme halen sürüyor. Dokuz aydır bir gece olsun rahat uyku uyuyamadım. Ancak, Özlem çok güçlü bir kız. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğim. Özlem’in durumunda olan bütün hastaların anne ve babalarına tavsiyem sabır ve sevgi göstermeleri’ dedi.

Yamakoğlu, kızının tedavisini ayda 1000 YTL (1 milyar lira) ödediği özel fizyoterapistle evde sürdürmek zorunda kaldığını belirtti ve ‘Bugüne kadar imkánlarımızı zorladık. Ancak artık dayanacak gücümüz kalmadı’ dedi.

ŞARKICI YALIN’I BEKLİYOR

Yalın’ın festival için Zonguldak’a geldiğinde, kızını ziyaret ettiğini ve kulağına en sevdiği ‘Meleklerin sözü var’ adlı şarkısını mırıldandığını belirten Sevinç Yamakoğlu, ‘Bizi tekrar ziyaret edeceğine söz vermişti. Umarım bu sözünü tutar’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!