Otoparkta boya savaşı

Güncelleme Tarihi:

Otoparkta boya savaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2004 00:25

Bilkent Center Kapalı Otoparkı, paintball tutkunlarının yeni mekanı. MTG Paintball, başta gençler olmak üzere Ankara’daki oyuncuları için, kapalı otoparkta bir paintball etabı kurdu. İdeal sayı, üçer kişilik gruplardan altı kişi.

Kapalı alanda Paintball’a özellikle 11-18 yaş grubu ilgi gösteriyor. Otoparkta 35x45 metrelik bir alanda kurulan paintball etabı, otomobil lastikleri, paravanlar ve fıçılarla düzenlenmiş. Değişik senaryolar kurularak oynanabilen oyunda, oyuncular üstlerinin boyanmaması için özel kıyafetler giyiyor, yüzlerini boya toplarından korumak için ise maske takıyorlar. Kapalı alanda Paintball oynamak, orman etabından daha pahalı. MTG Paintball’dan Önder Kök, bunun nedenini ‘Burada biz ciddi bir kira ödüyoruz. O nedenle burada kişi başı 20 milyon TL’ye 50 top veriyoruz. 10’ar dakikalık en az üç set oynatıyoruz. Kendi arazimizde de hafta sonları oynatabiliyoruz. Orada 19 milyona 100 top veriyoruz. Çünkü orası kendi arazimiz ve kira ödemiyoruz’ diyerek açıklıyor.

11-18 yaş grubu veli izniyle oynuyor

Paintball’a ilgilin giderek çoğaldığını belirten Önder Kök, insanların otoparkta oyunun oynandığını duydukça gelmeye başladıklarını söylüyor. Kök, özelikle gençlerin, biraz da Counter Strike benzeri oyunların etkisiyle, paintball’a çok ilgi gösterdiklerini söylüyor. Riski az bir oyun olmasına rağmen, çocukların ailelerinden izin alındıktan sonra oyun oynamalarına izin verildiğini söyleyen Önder Kök, oyuna yoğun ilgi gösteren 11-18 yaş grubunun oyun oynayabilmeleri için ailelerinden izin belgesi aldıklarını ifade ediyor.

Senaryolar hayallerle sınırlı

MTG Paintball’dan Önder Kök, paintball’ın çıkışının orman olması nedeniyle, herkesin bu oyunu bir doğa sporu olarak düşündüğünü, ancak paintball’ın kapalı alanda da oynanabilecek bir oyun olduğunu ifade ediyor. Paintball’ın tehlikesini ‘Sokakta karşıdan karşıya geçmenin tehlikesi neyse, bu oyunun da tehlikesi o kadar’ şeklinde değerlendiren Önder Kök, oyunun kurallarına uyulduğunda riskinin olmayacağını söylüyor. Önder Kök’e göre Paintball’ın en önemli kuralı, oyun sırasında oyun alanının içindeyken maskeyi çıkarmamak.

Dünyadaki yeni bir sanayi alanı

Paintball’ın bir oyun olarak oynanması dünyada da bir paintball pazarı oluşturdu. Silah üreticileri, paintball için işaretleyici üretmeye başladılar. Maskeler ve boya topları gibi diğer ürünlerin de üretimi düşünüldüğünde, paintball sanayisi oluştuğu söylenebilir. Paintball’ın dünyada federasyonunun da kurulduğunu dile getiren Önder Kök, ‘Sanayisi oluşan paintball’ın Amerika’da ligi de kuruldu. Bu ligde de, oyuncular ciddi paralar karşılığında transfer oluyorlar. Dünya Paintball Federasyonu da var. Türkiye’de de umarım yakında kurulur’ diyerek temennisini dile getiriyor.

Paintball nasıl ortaya çıktı?

Ormancıların, 1970’li yıllarda arazilerde çok mesafe yürümemek için kesilecek ya da hastalıklı ağaçları saptamak amacıyla kullandıkları, işaretyeci adında bir alet varmış. Kesilecek ve hasta ağaçlara boya atan işaretleyiciler ile ağaçlar işaretleniyormuş. Başlangıçta, kullanılan işaretleyiciler silah görünümünde değilmiş. İki ormancı bu atışları kendi aralarında oyuna dönüştürmüşler. O iki ormancı bunu oyun haline dönüştürdükten sonra başka arkadaşları da işaretleyicileri kullanmaya başlamışlar ve zamanla işaretleyiciler bu oyun için üretilmeye başlanmış. Bugün paintball, dünyada 30x40 metre boyutlarındaki sahalarda oynanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!