Otel odasında doğurdu diye...

Güncelleme Tarihi:

Otel odasında doğurdu diye...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 13:28

ABD’de otel odasında doğum yapmaktan sonra işine son verilen sosyetik “The Standard Hotel”in müdürü Tara Kimkee Tan, otel aleyhine 10 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

New York’un gece hayatı ve mağazaları ile ünlü “Meat Packing” bölgesi olarak bilinen semtindeki otelin müdürü Tan’a, “otel kültürlerine uymadığı” gerekçesiyle işten çıkarıldığı söylendi.

Çin asıllı Malezya vatandaşı olan 42 yaşındaki kadın, mahkemeye sunduğu şikayet dilekçesinde, sık sık haftada 100 saat çalıştırıldığını ve kendisine doğum izni verilmediğini belirtti.

Doktorunun tüm uyarılarına rağmen, otelin dolu olduğu bir Cuma gecesi geç saatlere kadar çalışmaya devam ettiğini söyleyen Tan,  sancısının tutmasıyla 15’inci kattaki boş bir odaya girip doğum yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

New Jersey’den otele gelen eşi Sean Kehoe ve telefondan kendilerine talimatlar veren aile doktorlarının yardımıyla odada doğumu gerçekleştiren Tan, bu süre zarfında otel yönetiminden hiçbir yardım almadıklarını, hatta oteldeki müşterilerin rahatsız olmaması için yan kapıdan çıkmaya zorlandıklarını iddia etti.

Haberin Devamı

Doğumdan üç gün sonra çalışmaya geri dönen Tan; genç, beyaz, zayıf, çocuksuz veya erkek olmadığı için kendisine ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Mahkeme belgelerinde Tan’ın ofisindeki bazı kutuları çaldığı için kovulduğu iddiasına da yer verilirken, otelde doğan bebeğin kadının ikinci bebeği olduğu belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!