Oscar ödüllü ustalardan senaryo atölyesi

Güncelleme Tarihi:

Oscar ödüllü ustalardan senaryo atölyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

TÜRSAK Vakfı’nın Aksav ile birlikte 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlediği 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali, bu yıl Oscar ödüllü senaryo yazarları Louis Gardel ile Michel Fessler’i ağırlayacak.

Dünyaca ünlü senaryo yazarları Louis Gardel ile Michel Fessler, 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali kapsamında ders vermek üzere Türkiye’ye geliyor. Her iki atölye çalışmasının da moderatörlüğünü TÜRSAK’ın Fransa Koordinatörü olan, oyuncu ve yazar Sedef Ecer yapacak. İngilizce ve Fransızca dillerinde yürütülecek olan atölye çalışmaları, simultane sistemle Türkçe’ye çevirilecek... Michel Fessler atölyesinde, katılımcılar önce Fessler’in senaryosunu yazdığı filmleri izleyecekler. Daha sonra da Fessler, filmlerin analizini katılımcılarla birlikte yapacak. Louis Gardel atölyesine ise Fransızca ya da İngilizce’ye tercüme edilmiş bir senaryo ile başvurmak mümkün olacak ve yazar, Hollywood’da uygulanan bir yöntemle katılımcıların projelerine "script doctoring" uygulayacak.

Katılma şartları

20-21-22 Eylül’de düzenlenecek Louise Gardel ve 17-18-19 Eylül’de düzenlenecek Michel Fesler atölyelerine katılımcı olmak için, ellerinde Fransızca’ya veya İngilizce’ye çevrilmiş senaryolar bulunanlar (0212) 244 52 51 numaralı telefondan Şermin Mutlu’ya rezervasyon yaptırabilecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!