Ortadoğu'yu sallayan kadın

Güncelleme Tarihi:

Ortadoğuyu sallayan kadın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 14:49

Amelia Zidane’a “Ortadoğu’yu sallayan kadın” diyorlar. Sadece bölgede değil, dünyanın birçok ülkesinde tanınıyor.

Haberin Devamı

Lübnanlı mısınız? Anneniz babanız filan...
- Üç vatandaşlığım var. Annem-babam Cezayirli. Fransa’da doğmuşum. Bu yakınlarda da Lübnan vatandaşlığı aldım. Ama bence önemli olan dünyalı olabilmek. İnsanların tanımadıklarından korkmadığı, korkmadan kapısını açabildiği bir dünyada yaşamak istiyorum.
Çok güzelsiniz. Vücut ölçüleriniz kaç?
- İltifatınız için teşekkür ederim. 1.65 boyundayım ve 50 kiloyum. Ölçülerim 90-60-90.
Kaç yaşındasınız? Burcunuz?
- 76 doğumluyum. Balık burcuyum.
Nasıl erkeklerden hoşlanıyorsunuz?
- Zeki ve duyarlı erkeklerden.
Sevgiliniz olmak isteyecek Türk gençlerine ne tavsiye edersiniz?
- Umut, yaşamak demektir!
Neden? Kötü haber mi var, evli falan mısınız?
- Evet evliyim.
Peki bu iş düzenli bir ilişkiyi zorlamıyor mu?
- Önemli olan doğru insanı bulabilmek. Çünkü sanılanın aksine, bu kadar zor bir meslek huzurlu bir ev yaşamı istemenize neden oluyor.

Haberin Devamı

SİZDEN DİDEM'İ BEĞENİYORUM
Hiç Türkiye’ye geldiniz mi?
- Bu benim rüyam. Kız kardeşlerim aileleriyle tatile geliyorlar Türkiye’ye, ben hâlâ göremedim. İlk fırsatta gelmek istiyorum.
Burada da şov yapmak ister misiniz?
- Pek de uzak sayılmam, davet ederseniz tabii ki!
Bildiğiniz ya da tanıdığınız Türk dansözler var mı?
- Didem var mesela. Tanışmadık ama Youtube’dan görüntülerini izledim. Hem çok güzel, hem de pek az dansözün sahip olabileceği bir tekniği var. Ayrıca mükemmel titriyor.

Ne zamandır oryantal yapıyorsunuz?
- Annem yürümeden önce dans etmeye başladığımı söyler. Ama evde yasaktı tabii. Ortadoğulular için, dansöz olmak kötü kadın olmak demek. O yüzden yıllarca gizli gizli dans ettim. Her şey okulda başladı. Amerikalı misafirlerimiz için 20 kadar öğrenciyle okulda bir gece şovu hazırlamamı istemişlerdi. Ama gece çıkmama imkan yoktu. Şovu yapabilmem için müdür babamı ikna etti. Ailem de geldi o geceye. Yaptığımı işi ve tezahüratı görünce anladılar ki, ben sanatçıydım ve diğer beş kız kardeşimden farklıydım.
Nerede ve nasıl öğrendiniz dans etmeyi?
- Hiç ders almadım, kendi kendime öğrendim. Bu da tarzımı oluşturmamı sağladı. Danstaki en büyük zayıflığım ve gücüm de bu aslında. Çünkü diğerlerinden farklıyım. Böylece bir füzyon yaratabildim.
Sadece göbek dansı değil şov da yapıyorsunuz. Kendi koreografinizi mi yapıyorsunuz, yardım alıyor musunuz?
- Buna göbek dansı değil, oryantal demek daha doğru. Ya da benim deyişimle, “çağdaş oryantal dans”. Sizin izlediğiniz belly-burlesque, Arap tangosu ve King Kong Show gibi kendi geliştirdiğim 20 kadar şovum var. Her biri yaklaşık 40 dakika ve bir fikirden, kültürden ve ülkeden yola çıkarak hazırlandı.
Şovunuz sırasında üç kere kostüm değiştirdiniz. Kıyafetleriniz nasıl hazırlanıyor?
- Kıyafetlerim Mısır’da hazırlanıyor. Paris’teki arkadaşım Sharihane’den destek alıyorum. Mısırlı genç stilistler keşfettik. Kıyafetlere mini etek gibi parçalar ekleyerek daha modern bir görüntü yakalamaya çalışıyoruz.
Her gösterinizde yılan oluyor mu? Yılana evinizde mi bakıyorsunuz?
- Hayır, bütün şovlara yılanımla çıkmıyorum. Samantha 3 buçuk metrelik bir piton. Bir insanın sahip olabileceği en güzel hayvan. Evde akvaryumunda bakıyorum, 3-4 haftada bir canlı bir tavşan veriyorum.
Şimdiye kadar hiç kaza oldu mu yılanla?
- Hayır asla. Çok tehlikeli ve her an öldürebilecek bir hayvanla karşı karşıya olduğumu asla aklımdan çıkarmadan hareket ediyorum. Bu bir oyun değil. Ona saygı duyuyorum ve çok seviyorum. Bunu hissettiğini umuyorum. Okşayarak, çalışmak zorunda olduğumuzu anlatıyorum.
Sizi Ortadoğu’nun en iyi dansözü olarak sundular. Nerelerde dans ettiniz?
- En iyi olmayı, bir sanatçının kendisinin söylemesi doğru değil. Bu söz hakkı seyircilere ait. Kostüm valizimle yola çıktım. Lübnan’dan Fransa’ya kadar dans etmediğim yer kalmadı. Zaman zaman zorlandım ve Tanrı’ya yardım etmesi için dua ettim.
Önünde dans ettiğiniz krallar, şeyhler var mı?
- Pek çok önemli sanatçı, politikacı ve din adamının önünde dans ettim. Falanca masada şu bakan, şu kral var diye hiçbir zaman bir ayrıcalık tanımadım, bütün seyircilerime aynı özeni gösteririm.
Lübnan’da düzenli olarak dans ettiğiniz bir yer var mı?
- Evet, Beyrut VIP Lounge’da çıkıyorum. Ama izleyebilmek için rezevasyon yapmak gerekiyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!