Oprah 260 milyon dolarla en zengin ünlü

Güncelleme Tarihi:

Oprah 260 milyon dolarla en zengin ünlü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2008 02:00

Amerika’da yayınlanan Parade Dergisi, bu yıl da en fazla kazanan ünlüleri belirledi.

Film yıldızlarından sporculara, televizyon doktorlarından evcil hayvanlara kadar birçok farklı ismin girdiÄŸi listede ünlü talk show’cu Oprah Winfrey 260 milyon dolar ile birinci oldu. ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birisi olan ve kendi adıyla anılan The Oprah Winfrey Show’un sunucusu olan Winfrey’in ardından Tiger Woods geldi. 115 milyon dolar kazanan Woods Businessweek dergisinin seçtiÄŸi dünyanın en güçlü 100 spor adamı listesinde ikinci bulunan golfçü oldu. Â

DANIŞMANKEN MİLYONER OLDU: Yönetmen Steven Spielberg 110 milyon dolar ile üçüncü sırayı aldı. Spielberg, Terminal, Shindler’in Listesi, Er Ryan’ı kurtarmak gibi filmlerin de yönetmeni. Psikolog Dr. Phil McGraw ise çok zeki bir terapist. Oprah’a karşı açılmış 12 milyon dolarlık bir davada ona danışmanlık yapan McGraw şimdi Dr. Phil adlı programı ile Oprah’dan sonra Amerikan televizyon tarihinin rating alan şovunu hazırlıyor. Mc Graw ’un geliri 90 milyon dolar.

İKİZİNİ GEÇTİ: 50 Cent adlı müzik grubu 33 milyon dolar ile beşinci sırayı alırken, manken Gisele Bundchen 33 milyon dolarla altıncı olurken, Amerikalı genç oyuncu Miley Cyrus 18.2 milyon dolarlık, ikizi Ashley ile birlikte çevirdiği filmlerle gündeme gelen Mary-Kate Olsen ise 17 milyon dolarlık gelirleriyle öne çıkıyor. American Idol programının sunucu ve radyo programcısı Ryan Seacrest 12 milyon dolar, futbolcu Eli Manning ise 11.5 milyon dolar ile listeye girmeyi başardı.

En zengin 5 ünlü ($)

Oprah Winfrey260 milyon

Tiger Woods115 milyon

Steven Spielberg110 milyon

Dr. Phil McGraw90 milyon

50 Cent33 milyon

Mirasyedi köpek listede

EMLAK kraliçesi Leona Helmsley’in ölümünün ardından bıraktığı mirastan en büyük payı alan köpeği Trouble, 12 milyon dolar ile en zengin evcil hayvan oldu. 19 Ağustos’ta ölen ABD’li otel zinciri sahibi ve emlak kraliçesi Leona Helmsley, mirasından en büyük payı köpeği Trouble’a bıraktı, dört torunundan ikisiyse hiçbir şey alamamıştı. Leona Helmsley’in köpeği zengin bir yaşam sürecek ve bir mozolede yatan sahibinin yanına gömülecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!