Onu seyrederken bir haberci gibi değil, bir komedyen gibi seyredip gülüyorum

Güncelleme Tarihi:

Onu seyrederken bir haberci gibi değil, bir komedyen gibi seyredip gülüyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2000 00:00

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, Show Haber Genel Yayın Yönetmeni Reha Muhtar’ı tehdit etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, „Onu seyrederken bir haberci gibi değil, bir komedyen gibi seyredip gülüyorum“ dedi.
Haberin Devamı

Tatlıses, bir süre önce Reha Muhtar ile aralarında oluşan polemikle ilgili basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada, „Siz değerli basın mensubu büyüklerime, haddim olmayarak soruyorum“ diyerek şunları kaydetti:

„Söyler misiniz, bana yakışmayan ne? Ağzımdan tek söz dahi çıkmadan, gece haberlerinde ’İbrahim Tatlıses Reha Muhtar’a şerefsiz dedi...’ Bütün Türkiye’ye bangır bangır bağırarak bunu iletiyor. Habere bakıyorsunuz, benim konuşma sesim yok. Sadece yazı ile haber yapıyor.“

Tatlıses, Rumeli Hisarı’ndaki konuşmasında da sadece „Her alandaki insanlar, görevlerini onurlu ve şerefli yapmak mecburiyetindedir. Onursuz ve şerefsiz yapılan hiçbir iş doğru değildir“ dediğini ifade etti.

„Tehdit etmediği halde, Reha Muhtar’ın yardım istediğini“ savunan Tatlıses, Muhtar’ın ayrıca, „konuşmasının başını sonunu atarak, kendi yararına göre montajlayıp kamuoyuna sunduğunu“ da öne sürdü.

„Madem Basın Konseyisiniz, madem Magazinciler Derneğisiniz, madem Gazeteciler Cemiyetisiniz, neden tek tarafın televizyonda yaptığı montajlı ses bantını dinlediniz, bantın gerisini veya başını dinlemediniz?“ diyen Tatlıses, sadece „bantın tamamının dinlenmesini rica ettiğini“ söyledi.

„SÖZ GEÇİREMİYORUM...“

İbrahim Tatlıses, habere konu edilen konuşmanın röportaj değil sohbet olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

„Aynı konuyu yıllar evvel Aykut Işıklar arkadaşıma da anlatmıştım ve demiştim ki, sizler bana her türlü yazıyı yazabilirsiniz, artık ben bunlara gülüp geçiyorum. Yalnız, 10 sene evvel çocuk yaşındaki yeğenlerim, kardeşlerim, çocuklarım ve akrabalarım, hepsi büyüdüler. Ben en kötü haberlere bile gülerken, onlar en iyi habere bile üzülebiliyorlar. Çünkü hepsi genç çocuklar. Lütfen benim hakkımda yazı yazarken gerçek dışı şeyler yazmayın, çünkü hepsi yanımda değil ve söz geçiremiyorum.“

Kendisiyle birlikte yüzlerce çalışanının da aynı duyguyu yaşadığını ifade eden Tatlıses, açıklamasını şöyle sürdürdü:

„Reha Muhtar dostumuz için de sohbet arasında, buna benzer şeyler söyledim. Bu sohbetim de hiçbir şerefli gazeteciye yakışmayan gizlilik içerisinde kaydedilmiştir. Reha Muhtar’a gelince; tehdit söz konusu değildir. Onu seyrederken bir haberci gibi değil, bir komedyen gibi seyredip gülüyorum.

Reha Muhtar ne zamandan beri bir Çetin Emeç, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu oldu? O saygın insanların resminin altında böyle yalan ve gerçek dışı haberleri, insanların gözünün içine baka baka sunarken hiç mi sıkılmadı? Yorumu sizlere bırakıyorum.“

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!